Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chilli Dog - jenkkiherkun ensipuraisu

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 05.09.2013 09:00

Hot dog on ollut minulle varsin mitäänsanomaton ruoka. Muistan syöneeni erinomaisia hodareita teininä Kööpenhaminassa, mutta Suomessa hot dog on tuhottu samalla tavalla kuin jokainen muukin katuruoka. 

Saimme viikonloppuna vieraita mökille ja vaimo oli luvannut, ettei kokkailla mitään ihmeitä ja mennään hodarilinjalla. Mikä loistava syy tutustua maailmankuuluun sormiruokaan! Tunnin verran kahlattuani hot dogin historiaa ja parhaita paloja Jenkeistä, aloin ymmärtää, että kyse on arvostamisen arvoisesta ruokalajista. Makujen koostamisessa täytyy huomioida samoja perustotuuksia kuin missä tahansa muussa ruoassa. Kuinka surkea tarjonta suomalaisilta snägäreiltä löytyykään?! Miksi kukaan ei yritä?

Päätin aloittaa klassikosta. Harva safka on niin tunnettu globaalisti kuin New Yorkin katukärryjen chilidog. En ole vielä päässyt paikan päälle sellaista maistamaan, joten hain netistä lukuisia reseptejä ja yritin löytää niistä homman jujua. Tein ohjeista kombon, jonka aavistelin osuvan ytimeen. Jep. Vastaavanlaisia hodareita ei taida Suomesta löytää, vaikka valmistus on hyvin yksinkertaista. Koska tarkoitus oli päästä nimenomaan helpolla (enkä osaa vielä käyttää kunnolla mökin uunia), käytimme valmissämpylöitä. Leivotaan itse seuraavalla kerralla kotikeittiössä. Makkaraksi valikoitui paria makua ohuita raakamakkaroita. Näitä täytyy saada lisää!

VINKKI! Voit käyttää chilinä mitä muotoa hyvänsä. Laitoin itse hiukan chilirouhetta ja perään Sriracha-kastiketta. Tarkoitus ei ole tehdä hodarista mahdollisimman tulista vaan maistuvaa.

VINKKI 2! Yritä löytää mahdollisimman sämpylänmittaisia makkaroita tai nakkeja. Tarkoitus on, että maku on täydellinen joka puraisulla.

Chili dog

Kastike:

500 g naudan jauhelihaa

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 dl ketsuppia

2 dl tomaattimurskaa

2 rkl viinietikkaa

2 rkl sinappia (mieluiten keltaista amerikkalaista)

chiliä missä muodossa tahansa ja oman maun mukaan

1 dl cheddar-raastetta

1 rkl ruokosokeria

3 rkl kasviöljyä

suolaa

pippuria

Lisäksi:

hot dog -sämpylöitä

nakkeja/ohuita makkararoita

Kuumenna paistinpannu. Kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää jauheliha ja paista se ruskeaksi. Lisää ketsuppi, tomaattimurska, sinappi, chili, sokeri ja viinietikka. Sekoita hyvin ja anna hautua 30 min. Keitä lisää, mikäli soosi on turhan vetelää hodariin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita nakki sämpylään, annostele chilisoosia päälle ja kruunaa herkku cheddar-raasteella. Haukkaa kiinni!

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäLomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kauttaKatkarapukasari - retrojuhlaaDan dan -nuudelit - sichuanilaista katuruokaaVegaaninen porkkanahodari nyhtökaura-chilisoosilla
chilihot doghotdogkaturuokareseptisormiruokaSriracha
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

chili
  • 12.09.201915:10
    pulled pork

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 14.03.201921:01
    kiinalainen

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 31.01.201920:05
    pasta

    Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä