Hot dog on ollut minulle varsin mitäänsanomaton ruoka. Muistan syöneeni erinomaisia hodareita teininä Kööpenhaminassa, mutta Suomessa hot dog on tuhottu samalla tavalla kuin jokainen muukin katuruoka.
Saimme viikonloppuna vieraita mökille ja vaimo oli luvannut, ettei kokkailla mitään ihmeitä ja mennään hodarilinjalla. Mikä loistava syy tutustua maailmankuuluun sormiruokaan! Tunnin verran kahlattuani hot dogin historiaa ja parhaita paloja Jenkeistä, aloin ymmärtää, että kyse on arvostamisen arvoisesta ruokalajista. Makujen koostamisessa täytyy huomioida samoja perustotuuksia kuin missä tahansa muussa ruoassa. Kuinka surkea tarjonta suomalaisilta snägäreiltä löytyykään?! Miksi kukaan ei yritä?
Päätin aloittaa klassikosta. Harva safka on niin tunnettu globaalisti kuin New Yorkin katukärryjen chilidog. En ole vielä päässyt paikan päälle sellaista maistamaan, joten hain netistä lukuisia reseptejä ja yritin löytää niistä homman jujua. Tein ohjeista kombon, jonka aavistelin osuvan ytimeen. Jep. Vastaavanlaisia hodareita ei taida Suomesta löytää, vaikka valmistus on hyvin yksinkertaista. Koska tarkoitus oli päästä nimenomaan helpolla (enkä osaa vielä käyttää kunnolla mökin uunia), käytimme valmissämpylöitä. Leivotaan itse seuraavalla kerralla kotikeittiössä. Makkaraksi valikoitui paria makua ohuita raakamakkaroita. Näitä täytyy saada lisää!
VINKKI! Voit käyttää chilinä mitä muotoa hyvänsä. Laitoin itse hiukan chilirouhetta ja perään Sriracha-kastiketta. Tarkoitus ei ole tehdä hodarista mahdollisimman tulista vaan maistuvaa.
VINKKI 2! Yritä löytää mahdollisimman sämpylänmittaisia makkaroita tai nakkeja. Tarkoitus on, että maku on täydellinen joka puraisulla.

