Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ceviche - raikasta katuruokaa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 22.02.2015 20:28

Päätin taas uppoutua syvemmälle katuruoan maailmaan. Maailman jokaisessa kolkassa löytyy mitä mielenkiintoisempia herkkuja kadunkulmissa. Niiden kautta pääsee helpolla tavalla kiinni eri maiden keittiöihin ja saattaa samalla innostua yllätyksellisistä kohteista. On hauskaa tutkia, mitä kaikkia herkkuja löytyykään. Seuraava postaus tulee El Salvadorin katukeittiöistä. 

Ceviche ja perulainen keittiö ovat eläneet viime vuodet trendien aallonharjalla. Raikkaat maut ja värit tuovat veden kielelle jo ensi vilkaisulla. Ceviche on Perun kansallisruoka ja katuruokana hämmentävän hienostunut. En tiedä, millaisia annoksia Liman katukojuilla tarjoillaan, mutta kaikki maistamani versiot kelpaavat yhtä lailla shampanjan kuin oluenkin kylkeen. Onneksi juuri saamieni näytepullojen joukosta löytyi Nicolas Feuillattea pientä herkkuhetkeä juhlistamaan.

Perussa on inkojen ajoista lähtien raakakypsytetty kalaa marinoimalla. 1970-luvulla japanilais-perulainen kokki Dario Matsufuji modernisoi tavan lyhentämällä tuntien marinoinnin minuutteihin ja onnistui samalla räjäyttämään kulinaaripankin. Limetillä kypsennetty ruoka kuuluu alkupalojen lemppareihini. Sitä on helppoa muunnella jääkaapin ja sesongin tarjonnan mukaan. Kunhan muistaa käyttää vain merestä kalastettuja kaloja. Suomessa hyviä vaihtoehtoja ovat kuha ja siika. Voit tarjoilla cevichen vaikka kuinka fiinisti aseteltuna tai sitten rennon tyylikkäästi nachon päällä.

VINKKI! Kirjoitin reseptistä  klassisemman kalaversion. Laitoin omaan annokseeni myös katkarapuja.

Ceviche

500 g vaaleaa kalaa, esim. kuha tai siika

2,5 dl vastapuristettua limen mehua, n. 5 limeä

1 salottisipuli

2 tuoretta chiliä, oman sietokyvyn mukaan

1 tomaatti

0,5 kurkkua

1 ruukku korianteria

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

Pilko kala pienehköiksi paloiksi. Sekoita kulhossa kalapalat ja limemehu. Laita marinoitumaan jääkaappiin reiluksi puoleksi tunniksi (tai pitempään, jos haluat kalasta kypsempää). Valuta limemehu pois. Hienonna loput ainekset ja sekoita kaikki keskenään. Mausta suolalla. Tarjoile tunnin sisään.

Lisää aiheesta:

Todellinen kalaruokien yllättäjä: "Voit tarjoilla vaikka nachojen tai ruisnappien kera"Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäLomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kauttaCrêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaSitruunainen, grillattu broilerifilee - helppo ja maukasKatkarapu-ceviche ecuadorilaisittain
alkuruokacevichekalaruokakaturuokareseptisormiruoka

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat