Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Carnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessa

Julkaistu 11.11.2018 16:01

Carnitas tarkoittaa suomeksi pieniä lihoja. Käytännössä kyse on suomalaisetkin viime vuosina valloittaneesta pulled porkista eli hitaasti kypsennetystä ja sitten säikeiksi revitystä nyhtöpossusta.
Perinteisesti liha haudutetaan laardissa, mutta kevensin ruokalajia kypsentämällä possun kolakastikkeessa.

Kolaksi käy hyvin perinteiset isot brändit, mutta hitusen parempaa saat, kun ostat ruokosokerilla makeutettua kolaa, joka on hiukan tuhdimman makuista ja siten myös maukkaampaa kastikkeen pohjana.

Nyhtöpossu käy sellaisenaan vaikka mihin. Itse laitoin sitä tacon väliin, mutta se toimii yhä lailla burriton ja quesadillan välissä ja vaikka nachojen ja salaatin kera. Erityisen hienoksi herkku muuttuu, kun sen paahtaa lopuksi rapsakaksi, mutta ei kuivaksi asti. Voit tehdä sen uunissa tai pannulla, kuten koko ruoankin. Tein höysteeksi tähdekurpitsasta nopean salsan (pienensin kurpitsan ja paistoin sitä chilin kera ja maustoin suolalla, pippurilla ja oreganolla).

VINKKI! Voit oikaista ostamalla kaupasta valmista nyhtöpossua ja hauduttamalla sitä reseptin liemessä hissukseen ilman kantta, kunnes neste on haihtunut.

PS. Tsekkaa myös muut tacoreseptit! Ja seuraa Sivumakua Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Carnitas kolakastikkeessa
2 kg porsaan potkaa tai lapaa
2 rkl suolaa
2 tl mustapippuria
2 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl juustokuminaa, hienonnettuna
1 sipuli, hienonnettuna
1 valkosipuli, hienonnettuna
0,33 l kolaa
3 appelsiinin mehut
3 limen mehut
2 laakerinlehteä

UUNISSA: Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Ota uuninkestävä, kannellinen pata ja laita liha siihen. Hiero mausteet lihaan kauttaaltaan. Lisää mukaan loput ainekset ja sekoita. Laita uuniin 5-6 tunniksi. Tarkasta välillä nesteen määrä ja lisää sitä, jos näyttää haihtuvan ennen kuin liha on mureaa.
Kun liha on niin kypsää, että sitä voi repiä esim. kahdella haarukkalla, nosta se leikkuulaudalle ja revi säikeiksi. Nosta revitty liha leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita uunin grillivastukset päälle. Lorauta desi pari haudutuslientä (tai kanalientä) lihan päälle. Laita grillivastusten alle ja paahda pinta rapsakaksi (5-10 min). Ota uunista ja tarjoile tacojen tms. kanssa. Voit höystää myös esim. avokadolla, salsalla, korianterilla, lehtipersiljalla yms.

LIEDELLÄ: Ota kannellinen pata ja laita liha siihen. Hiero mausteet lihaan kauttaaltaan. Lisää mukaan loput ainekset ja sekoita. Laita hautumaan liedelle matalalla lämmöllä 5-6 tunniksi. Tarkasta välillä nesteen määrä ja lisää sitä, jos näyttää haihtuvan ennen kuin liha on mureaa.
Kun liha on niin kypsää, että sitä voi repiä esim. kahdella haarukkalla, nosta se leikkuulaudalle ja revi säikeiksi.
Kuumenna suuri paistinpannu kuumaksi ja lorauta pohjalle hiukan öljyä. Nosta lihaa erissä pannulle ja lorauta aina hiukan haudutuslientä mukaan. Anna nesteen haihtua ja lihan hiukan käristyä reunoilta, mutta älä paista kuivaksi. Tarjoile tacojen tms. kanssa. Voit höystää myös esim. avokadolla, salsalla, korianterilla, lehtipersiljalla yms.

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleMehevä maissi-kanapannuBurgundinpata, kuten sen kuuluu ollaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Porsaankylkeä vietnamilaisittainPunaviinissä haudutetut possunposket grand-mère
tacocarnitaspulled porknyhtöpossumeksikolainenporsasporsaanlihaliharuokaporsaanlapaslow food

Tuoreimmat aiheesta

taco
  • 12.09.201915:10
    chili

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 02.10.201820:18
    kalataco

    Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

  • 19.08.201820:24
    resepti

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 07.08.201819:09
    resepti

    Kalatacot habanero-salsalla

  • 20.06.201819:48
    kalataco

    Helpot kalatortillat chipotle-kermalla