Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

Carne Asada tarkoittaa grillattua lihaa. Termi vie Latinalaiseen Amerikkaan, joten lajin käyttäminen myös tacon välissä on suosittua.

Carne Asadan kohdalla liha maustetaan ennen grillausta melko vapaasti joko kuivarubilla tai marinadilla. Tacon väliin sopii hyvin littanat, melko edulliset ruhonosat kuten flank steak, skirt steak tai flat iron steak. On mahtavaa, että ne ovat vihdoin tulleet isompien markettien vakiovalikoimaan parin viime vuoden aikana.

Grillaus tuo lihaan upeaa syvyyttä, jota chilinen soosi tukee hienosti. Voit höystää tacoa tietenkin enemmänkin, esim. salaatinlehdellä, juustoraasteella, marinoidulla sipulilla yms.

Tortillat voi tehdä helposti itse (resepti), mutta kauppaan on tullut viime aikoina myös varsin hyviä maissitortilloja perinteisten vehnätortillojen lisäksi.

PS. Tsekkaa myös muut taco-reseptit!

Carne Asada -tacot
4-6 hlölle
500-600 g flat iron steakia, flank steakia tai skirt steakia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
marinadia (ohje alla)
Pico de Gallo -kastiketta (ohje alla)

tortilloja (maissi, vehnä tai niiden sekoitus)
limelohkoja

Marinadi:
1 jalapeno tai muu melko vahva chili, hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 punttia korianteria, hienonnettuna
1 appelsiinin mehu
2 limen mehu
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

OHJE: Siisti tarvittaessa lihasta kalvot pois. Sekoita marinadin ainekset hyvin yhteen. Tulee vielä parempi, jos surautat hiukan tasaisemmaksi sauvasekoittimella. Laita liha astiaan ja kaada marinadi päälle niin, että se on kauttaaltaan marinadissa. Peitä esim. kelmulla ja laita maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi tai korkeintaan yön yli (flankille riittää hyvin 1-2 h). Huomioi, että lihan tulee lämmetä jääkaapista ottamisen jälkeen vähintään 30 min, mieluiten tunti ennen grillaamista.

Kuumenna grilli kuumaksi. Pyyhi marinadi lihasta ja kuivaa pinta. Voit lorauttaa lihan päälle hiukan oliiviöljyä ennen grilliin laittamista. Grillaa 3-4 min per puoli. Esim. flat iron steak tulisi aina olla medium tai medium miinus. Kääri valmis liha folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi.

Lämmitä tortilla, laita väliin muutama siivu lihaa ja annostele mukaan Pico de Galloa. Ripottele pinnalle vielä korianteria, purista mukaan hiukan limenmehua ja haukkaa nopsaan.

Pico de Gallo
600 g kypsiä tomaatteja, reilun sentin kuutioina
1-2 jalapenoa, hienonnettuna, siemenet poistettuna
1/2 sipuli, hienonnettuna
1/2 punttia korianteria hienonnettuna
1 rkl limenmehua
suolaa



OHJE: Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua huoneenlämmössä 15-60 min.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!