Bzzz! McDonald’s avasi oman ravintolan mehiläisille – näin hurja meno on maailman pienimmässä Mäkkärissä

Ruotsiin avatussa, maailman pienimmässä McDonald’sissa käy tuhansia pöriseviä asiakkaita päivässä. Katso ylläolevalta videolta, miten Mäkkäri rakennettiin, ja miten mehiläiset siellä viihtyvät.

Ruotsissa on avattu oma McDonald’s mehiläisille. Miniatyyri-Mäkkärissä ei kuitenkaan tarjoilla tuplajuustoaterioita, vaan talo toimii täysin mehiläispesänä. Mehiläisten oma McDonald’s on yhden ruotsalaisravintolan innoittamana levinnyt jo useampaan ketjun ravintolaan Ruotsissa.

Mehiläisten työ elintärkeää ruoantuotannossa

McDonald’s toteutti mehiläispesäravintolan tärkeästä syystä. Mehiläiset ovat maailmassa elintärkeitä pölyttäjiä ja ne vaikuttavat jopa kolmannekseen maailmassa tuotetusta ruoasta. Ilman mehiläisiä meillä ei välttämättä olisi tiettyjä vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä, mausteita ja öljyjä.

McDonald’s haluaa olla mukana turvaamassa mehiläisten tulevaisuutta ja niinpä pikaruokaketju on sijoittanut mehiläispesiä ravintoloidensa katoille Ruotsissa. Paikallinen puuseppä taiteli pikaruokajätin pyynnöstä ensimmäisestä mehiläispesästä aivan aidon McDonald’s-ravintolan näköisen. Ravintolassa on tilaa tuhansille tärkeille vieraille, eli mehiläisille.

Lähde: VT

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja