Burger Kingin uusi Pride-hampurilainen jakaa mielipiteet: "Sateenkaaripesua" vai "oikeasti ihan hauska juttu"?

McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut 0:35 McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut
KATSO MYÖS VIDEO: McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut

Itävallan Burger Kingin uusi Pride Whopper on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa, kertoo muun muassa CNN.

Hampurilaisketju Burger King on lanseerannut Itävallassa uudenlaisen hampurilaisen Pride-kuukauden kunniaksi. Ketjun Pride Whopper sisältää kaksi samanlaista sämpylää, siis joko kaksi sämpylän kantta tai kaksi pohjaa. Ketju kertoo Instagram-kirjoituksessaan, että uutuusburgeria tarjoillaan kesäkuun ajan ja sen tarkoituksena on nostaa esiin "yhdenvertaista rakkautta ja yhtäläisiä oikeuksia". 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Sen tarkoitus on saada hymy kasvoillemme ja muistuttaa, että kohtelisimme toisiamme kunnioittavasti ja rauhanomaisesti, Burger Kingin Instagram-kirjoituksessa kuvaillaan

Uutuusburgeri on herättänyt odotetusti runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Suomessakin erilaiset Prideen liittyvät yritysten kannanotot ja tuotelanseeraukset ovat aiemmin nousseet puheenaiheiksi. Kesällä 2021 uutisoitiin muun muassa Karhu-oluen uusista tölkeistä, jossa otettiin kantaa transoikeuksiin.

Uutuusburgeri jakoi somessa mielipiteet: "Sateenkaaripesua!"

Burger Kingin tuore burgeritempaus on kerännyt paljon palautetta sekä puolesta että vastaan. CNN:n mukaan osa aihetta kommentoineista on pitänyt burgeria "loukkaavana" tai esimerkkinä "sateenkaaripesusta".

Sateenkaaripesulla tarkoitetaan tapaa osoittaa pintapuolista tukea sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille ilman konkreettisia toimia vähemmistöjen elämänlaadun parantamiseksi. Sateenkaaripesulla pyritään siis vain kohottamaan yrityksen imagoa.

– Kaverit, tämä on niin noloa, eräs Instagram-käyttäjä totesi,

– Tämä on niin sateenkaaripesua, toinen jatkoi.

Instagramissa ihmeteltiin myös sitä, onko sämpylöille "soveliasta antaa sukupuoli".

– Siis loppuvuoden ajan hampurilaiset ovat sitten heteroseksuaaleja ja sämpylät sukupuolisia? WTF, eräs Instagram-käyttäjä kommentoi.

– Jotkut heterot keksivät tämän ja ajattelivat, että se on hyvä idea… toinen jatkoi.

"Homomiehenä koen tämän hauskimmaksi asiaksi ikinä"

Moni myös halusi tietää, aikooko Burger King lahjoittaa hampurilaisestaan saamansa myyntivoitot esimerkiksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen etuja puolustaville järjestöille.

– Okei, siistiä – mihin hampurilaisten tuotto menee? Instagramissa muun muassa tiedusteltiin.

Burger King kommentoi Instagramissa olevansa Wienin Priden virallinen yhteistyökumppani, mutta yritys ei kertonut suoraan, mihin burgerin myyntituotot menevät.

Osa näki burgeriketjun tempauksen sen sijaan pelkästään hyvänä vitsinä.

– Homomiehenä koen tämän hauskimmaksi asiaksi ikinä, ja luulen, että en voi ikinä lopettaa nauramista, Instagram-käyttäjä kehui.

–  Kaikki te vain valitatte, mutta oikeasti tämä on ihan hauska juttu, toinen komppasi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!