Hypätään hetkeksi kauaksi Provencesta (palataan kyllä vielä). Olen jo pitkään haaveillut tutustumisesta korealaiseen keittiöön ja ennen kaikkea korealaisen barbecuen antiin. Lähtökohtaisesti en liiemmin tiennyt aiheesta. Kimchiä olen maistanut ja hyväksi havainnut. Ruoka grillataan siivuina asiakkaan nenän edessä tai tämä tekee sen itse. Täältä Tampereelta ei korealaista ruokaa saa yhdestäkään ravintolasta. Masu Asian Bistrosta jotain sinnepäin viittovaa.
Kävin läpi kymmeniä reseptejä ja aloin ymmärtää hivenen perusideaa. Bulgogi (tarkoittaa "tulilihaa") edustaa hyvin tätä. Mausteista, mutta ei tulista. Ohueksi leikattu liha marinoidaan ja grillataan nopsaan. Simppeliä, mutta pirun hyvää ja hivenen uuden makuista muihin aasialaisiin makuihin verrattuna. Raikkaampaa kuin kiinalainen, syvempää kuin thaimaalainen. Parhaimmillaan nenän edessä korealaisella grillillä itse tai kokin kypsentämänä.
Lihana voi käyttää fileetä tai entrecotea. Tiskissä oli Black Angus -karjan entrecotea, jonka huutoa en voinut vastustaa. Grillin parilalla tirisevä rasva antoi lihalle hyvää makua ja mureutta. Ja saa kerrankin vetää kypsäksi asti. Ohuena suikaleena se toimii. Päärynäpyree antaa maulle hyvää tasapainoa ja mureuttaa lihaa. Sen kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei maistu liikaa.
Bulgogi
500 g naudan fileetä tai entrecotea
Marinadi:
3 tl soijaa
1 rkl sokeria (valkoista tai ruskeaa)

