Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Buffalo Wings - parhaat jenkkisiivet kotikonstein

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 23.08.2015 20:46

Chicken wingsit ovat Tampereen paikallisruokaa mustamakkaran ohella. Siipiraflojen paremmuudesta jaksetaan väitellä loputtomiin. Olen tehnyt siipiä muutaman kerran ja aina huomannut, että tämäkin laji on parempaa itse tehtynä. Ja helppoa!

Siivet kantavat mättöruoan leimaa, mutta ne voivat maistua myös todella fresheiltä ja esim. korealainen twisti nostaa lajin uusiin sfääreihin. Tällä kertaa menin kuitenkin perusteisiin ja Buffalon tapaan fritattuun klassikkoon. Näiden kokeilujen myötä alan suhtautua nihkeästi siipiravintoloihin. Taso on yllättävän heikko, vaikka kuinka tamperelaiset polleina niistä meuhkaavat. Mielikuvituksetonta mättöä ilman luovuuden tai vaivannäön häivää. Jos et usko, niin testaa näitä rapsakan meheviä namupaloja. Se on toki eri asia, jos et uskalla…

Buffalo Wings ja sinihomejuustodippi 800 g broilerinsiipiä

5 dl piimää

2 dl vehnäjauhoja

2,5 dl korppujauhoja

2 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl cayennepippuria

1 tl chilirouhetta

2 tl suolaa

2,5 dl Srirachaa tai muuta chilisoosia

3 valkosipulinkynttä

3 rkl hunajaa

150 g voita

1 l kasviöljyä friteeraamiseen, esim. maapähkinä- tai auringonkukkaöljyä

Sekoita kulhossa vehnä- ja korppujauhot, suola, cayenne, chilirouhe ja paprika. Kaada piimä toiseen kulhoon. Dippaa siivet piimään ja pyöräytä sen jälkeen jauhoseoksessa. Laita siivet lautaselle ja lautanen jääkaappiin tunniksi. Näin kuorrute pysyy paremmin kiinni paistettaessa ja kana kerää makua.

Laita kattilaan chilikastike, hienonnettu valkosipuli, hunaja ja voi. Lämmitä miedolla lämmöllä ja anna ainesten sulaa sekaisin ja hiljalleen porista muutama minuutti. Maista ja mausta sopivan tuliseksi.

Kuumenna frittiöljy 190 asteeseen (ei saa kivuta 200 asteeseen tai voi tulla kuumat paikat). Paista siipiä 10 min tai kunnes näyttävät kullanruskean herkullisilta. Nosta öljystä talouspaperin päälle. Voit iskeä siivet suoraan chilisoosiin ja pyöräyttää tai tarjoilla soosin dippinä. Tarjoile herkku sinihomejuustodipin, varsisellerin, porkkanatikkujen ja liian kylmän oluen kera.

Sinihomejuustodippi

1 dl ranskankermaa

1 dl piimää

n. 125 g sinihomejuustoa

0,5 dl majoneesia

1/2 sitruunan mehu

suolaa

pippuria

Sekoita ainekset kunnolla keskenään. Maista ja mausta mieleiseksi.

Lisää aiheesta:

Lobster Roll eli hummerihodari ja tulitikkuranskalaisetSabich - israelilainen katuruokaleipä munakoisolla ja kananmunallaTäytetyt sipulit grossetolaiseen tapaanLihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittainMaukkaan raikas kanakebabManhattan Clam Chowder - simpukkaa ja chorizoa jenkkityyliin
broileribroilerinsiivetBuffalo wingschicken wingsfriteerausfrittikanansiivetreseptiroskaruokasiivetsormiruokauppopaisto

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana