Budjettishoppailijan ovela säästövinkki ruokaostoksille: "Loppusumma ei tule yllätyksenä kassalla"

Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat 0:45 Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat

Australialaisnaisen rahansäästövinkkiä voivat soveltaa myös suomalaiset shoppailijat ruokakaupassa.

Videolla lisää rahansäästökikkoja!

MTV Uutisten Makuja-ruokasivustolla on tänä vuonna kerrottu monenlasia vinkkejä rahan säästämiseen ruokaostoksilla. Omat niksinsä jakoi muun muassa Ostolakossa-blogia pitävä Virve Fredman.

 – Olemme aika hintatietoisia ja ruokaan menee suurin pirtein neljä euroa päivässä per henki. Vertailemme hintoja ja pystymme käymään useissa eri kaupoissa. Hyödynnämme ajankohtaisia tarjouksia ja ostamme ruokia, jotka säilyvät tai joita pystyy pakastamaan, Virve kertoo MTV:lle.

Virve kertoi säästävänsä ruokaostoksilla etenkin yhtä sääntöä noudattamalla.

Nyt eräs australialaisnainen on jakanut sosiaalisessa mediassa oman niksinsä budjettishoppailuun. Säästökikasta kertoo muun muassa brittilehti The Sun.

"Ideana on pysyä kärryillä ostoksista, jotta ostosten summa ei tule yllätyksenä kassalla" 

Nainen jakoi niksinsä suosittuun australialaiseen rahansäästöön keskittyvään Facebook-ryhmään. 

Naisen mukaan ostoslistan sijaan kannattaa tuijottaa ostoskärryjään ja jaotella ostokset tietyllä tavalla kärryihin.

– Pysyäkseni budjetissa, jaan ruokaostokset kärryissä noin 10 Australian dollarin pinoihin, nainen kirjoitti ja jakoi tekstinsä oheen havainnollistavan kuvan.

Naisen mainitsema summa vastaa noin kuutta euroa, mutta summalla itsellään ei ole niin väliä. Summa riippuu omasta ruokabudjetistasi. Ideana kuitenkin on, että pysyt ostostesi aikana kärryillä paremmin siitä, kuinka paljon koko ruokalaskusi tulee olemaan. Jos jaat ruokia esimerkiksi vitosen pinoihin, pystyt silmäilemään lopuksi kokonaissumman helposti.

– Ideana on pysyä kärryillä ostoksista, jotta ostosten loppusumma ei tule yllätyksenä kassalla. 

Moni kiitteli Facebook-ryhmässä ideaa ja osa kertoi myös omista säästötekniikoistaan. 

– Itse pidän puhelimeni laskinta auki ostoksia tehdessä ja pyöristän summia vähän ylöspäin, niin en mene ainakaan budjetin yli. 

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.