Brittilehti hehkuttaa – näyttääkö koululounas Suomessa todella tältä?

shutterstock_201933547
Shutterstock

Vaikuttaa siltä, että maailmalla kuva suomalaisesta koululounaasta on moitteeton.

Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella -sanonta pitää paikkansa ainakin brittiläisen Daily Mail -sivuston kouluruokia ympäri maailmaa koskevan vertailun kohdalla.

Viimeistelty suomalainen koululounas

Keskustelu amerikkalaisen kouluruoan huonosta tasosta on edennyt siihen pisteeseen, että amerikkalaista kouluruokaa lukuunottamatta vaikuttaa siltä, että kouluruoasta ympäri maailmaa on hyvin ruusuinen kuva. Kuvasarjaan on otettu kuva myös suomalaiseksi koululounaaksi väitetystä ateriasta – jota ei jokainen suomalainen heti ensinäkemältä tunnista omista koulumuistoistaan. 

– Suomessa lounas koostuu pääasiassa kasviksista kuten esimerkiksi hernekeitosta, porkkanoista, punajuurisalaatista sekä rapeasta sämpylästä ja makeasta marjoilla viimeistellystä letusta, Daily Mail kirjoittaa.

Keskustelu kouluruoasta käy kiivaana

Amerikkalaista kouluruokaa moititaan sitä vastoin kovin sanoin etenkin sen epäterveellisyyden vuoksi. Myös sitä arvostellaan, kuinka prosessoitua ruokaa lapsille tarjoillaan opinahjoissaan Amerikassa.

–Valokuvat paljastavat, kuinka niukkoja amerikkalaisten koululaisten ateriat ovat verrattuna jopa kaikkein köyhimpiin valtioihin, Daily Mailissa kirjoitetaan.

Suomalaista kouluruokaa vuodesta 1948

Suomessa kouluruokana tarjoillaan maksuton ateria kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille – ja näin on tehty jo vuodesta 1948 saakka. Tänä päivänä noin 900 000 koululaista ja opiskelijaa nauttii päivittäin maksuttoman kouluruoan.

– Kouluruoka on pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Hyvään kouluateriaan kuuluvat lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, leipä, levite ja juoma, Opetushallituksen nettisivuilla kerrotaan.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja