Brittikokki paljastaa: Tämä on kotikokkien yleisin kakkumoka – oletko sinäkin hätiköinyt?

0:36 Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti

Julkkiskokki Buddy Valastron mukaan moni levittää kuorrutteen kakun päälle, kun kakku on vielä lämmin. Silloin kuorrute ei jähmety vaan levähtää ympäriinsä. 

Kuohuva kuuluu aikuisten juhlaan. Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti. 

Näyttävä kakku on valmistujaisten kruunu. Brittiläinen julkkiskokki Buddy Valastro muistuttaa kuitenkin Daily Mail -lehdelle, että kakkujen kanssa on helppo mokata aivan viime metreillä.

Valastron mukaan yleisin kotikokkien tekemä virhe onkin laittaa kuorrute kakun päälle leipomuksen ollessa vielä lämmin. Silloin kuorrute sulaa ja valahtaa kakun reunoille.

Moka on kuitenkin helppo estää laittamalla kakku hetkeksi jäähtymään vaikkapa jääkaappiin tai pakastimeen ennen kuorrutteen levittämistä.

Tämä vinkki mielessä pitäen esimerkiksi sacherkakku onnistuu taatusti!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja