Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Briossisämpylät - täydellinen burgerisämpylä

Julkaistu 19.03.2019 21:10

Tein viikonloppuna elämäni parhaan kasvisburgerin. Resepti löytyi Nina Olssonin uudesta Valloittavat vegeburgerit -kirjasta, joka on takuulla paras vegeburgereista tehty kirja ikinä. Ennen kuin mennään itse asiaan (seuraavassa blogipostauksessa), nostan esiin kirjan briossireseptin.

Olen tehnyt aiemminkin erinomaisia burgeribriosseja, mutta koska tämä oli kätevästi samassa kirjassa, päätin antaa mahdollisuuden. Ja hyvähän siitä tuli. Siispä ohje jakoon.

HUOM! Taikina nousee yhteensä 3 h, joten varaa sille aikaa.

VINKKI! Kaiken sekoittamisen voi tehdä myös yleiskoneessa. Hyvä tuli.

VINKKI 2! Tsekkaa blogin kaikki burgerireseptit!

Briossisämpylät
9-18 sämpylää riippuen koosta
3 dl maitoa (tai esim. mantelimaitoa)
2 tl kuivahiivaa
2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna
hyppysellinen suolaa
500 g karkeita jauhoja (ei puolikarkeita)
4 rkl huoneenlämpöistä voita
1 kananmunan keltuainen
(jos haluat, niin seesaminsiemeniä sämpylöiden päälle)

Kuumenna maito pienessä kattilassa, nosta liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi (37 °C). Kaada maito kulhoon ja lisää sokeri ja hiiva. Anna hiivan sekoittua nesteeseen 5 minuutin ajan tai kunnes seos alkaa kuplia.

Lisää seokseen vatkatut kananmunat ja suola.

Yhdistä jauhot sekä voi suuressa kulhossa. Sekoita voi jauhoihin sormin, kunnes syntyy murumaista seosta. Tee keskelle kuoppa ja lisää maito-munaseos. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee tahmeaa.

Jauhota työtaso ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kauttaaltaan pehmeää. Siirrä taikina puhtaaseen kulhoon, peitä se ja jätä nousemaan 1,5-2 tunniksi.

Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, vaivaa se uudelleen kokoon ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa. Jaa taikina 9-18 osaan riippuen siitä, kuinka suuria sämpylöitä haluat. Pyörittele palat sämpylöiksi ja nostele pellille, peitä kankaalla ja anna nousta vielä tunnin verran.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Sivele sämpylät kevyesti vatkatulla munankeltuaisella, johon on lisätty vähän vettä, ja ripottele päälle seesaminsiemeniä, jos haluat.
Paista uunin keskiosassa 15 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat saanee kauniin kullanruskean pinnan. Anna jäähtyä ennen tarjolle viemistä.

Lisää aiheesta:

Intialainen pav-sämpylä – katuruoan kera tai sellaisenaanPizzakoulu Minardin viinitilalla - tsekkaa 24 h pizzaresepti!Herkulliset bagelit valmistuvat käden käänteessä – testaa superhelppo resepti!Hirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston keraStromboli - pizzarullaPeltipizza - silleen kuin Italiassa
briossireseptibriossisämpyläburgerisämpyläleivontaleipäsämpylä
burgeri
hampurilaissämpylä
hampurilainen

Tuoreimmat aiheesta

briossi
  • 15.11.201718:29
    burgeri

    Hirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston kera

  • 04.05.201421:37
    briossisämpylä

    Itseleivotut hampurilaissämpylät