Brie vai camembert? Näin homejuustot eroavat toisistaan
Kauppojen homejuustohyllyiltä löytyy niin camembertia kuin brietäkin. Mitä eroa näillä kahdella valkohomejuustolla on?
Brie on kotoisin Île-de-Francen hallintoalueelta, kun taas camembertin juuret ovat Luoteis-Ranskassa. Brietä on valmistettu camembert-juustoa pidempään.
Molemmat juustot valmistetaan lehmänmaidosta, mutta brie on juustoista yleensä rasvaisempaa. Sen koostumus on myös kermaisempi kuin camembertin.
Myös koko erottaa brien ja camembertin toisistaan. Brie myydään useimmiten viipaleina, jotka on leikattu suuresta juustokiekosta. Camembert taas myydään kokonaisina, pienempinä kiekkoina.
Maultaan juustot ovat hyvin samankaltaisia. Brie on kuitenkin hieman miedompaa ja kermaisempaa camembertin ollessa vahvempi ja aromaattisempi. Molemmat juustot sopivat hyvin esimerkiksi osaksi juustolautasta voileipäkeksien ja hedelmien seuraksi. Kokeile myös esimerkiksi Makuja.fi:n Briepurilaista tai Kylmäsavupro-brielettuja.
Lähteet: thektchn.com, cheese.about.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan