Brie vai camembert? Näin homejuustot eroavat toisistaan

brie
Shutterstock

Kauppojen homejuustohyllyiltä löytyy niin camembertia kuin brietäkin. Mitä eroa näillä kahdella valkohomejuustolla on?

Brie on kotoisin Île-de-Francen hallintoalueelta, kun taas camembertin juuret ovat Luoteis-Ranskassa. Brietä on valmistettu camembert-juustoa pidempään. 

Molemmat juustot valmistetaan lehmänmaidosta, mutta brie on juustoista yleensä rasvaisempaa. Sen koostumus on myös kermaisempi kuin camembertin.

Myös koko erottaa brien ja camembertin toisistaan. Brie myydään useimmiten viipaleina, jotka on leikattu suuresta juustokiekosta. Camembert taas myydään kokonaisina, pienempinä kiekkoina.

Maultaan juustot ovat hyvin samankaltaisia. Brie on kuitenkin hieman miedompaa ja kermaisempaa camembertin ollessa vahvempi ja aromaattisempi. Molemmat juustot sopivat hyvin esimerkiksi osaksi juustolautasta voileipäkeksien ja hedelmien seuraksi. Kokeile myös esimerkiksi Makuja.fi:n Briepurilaista tai Kylmäsavupro-brielettuja.

Lähteet: thektchn.com, cheese.about.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja