Brie-juustoburgeri Worcestershire-majoneesilla

Ihanan runsas ja rasvainen, mutta samalla viehättävä burgeri, joka saa pehmeytensä brie-juustosta ja syvyytensä Worcestershire-majoneesista.

Tulipa tehtyä niin hyvä burgerikombo, että syytä jakaa ilosanomaa eteenpäin. Ainekset löytyivät jääkaapista ja toimivat superhyvin yhteen. Varsin erilainen burgerikokemus, mutta ei mitenkään huonolla tavalla ihmeellinen.

Brie-juustosta pehmeän rasvaista makua, jolle vastapariksi worcestershire-majoneesia tuomaan happoa ja syvyyttä. Pientä sävyä vielä pekonista ja pirskahtelevaa suolaisuutta etikkakurkuista.
Pihviksi mehevän rasvaista, jauhettua chuck rollia mediumiksi grillipannulla paistettuna. Käytettävissä olevan ajan puitteissa joutui tyytymään kaupan sämpylään, mutta se ei tässä liiemmin haitannut.

Brie-juustoburgeri worcestershire-majoneesilla
burgerisämpylä (briossi-resepti)
150 g 20 % rasvaista jauhettua naudanlihaa, esim. chuck roll
brie-juustoa tai muuta valkohomejuustoa
worcestershire-majoneesia
pikkelöityä kurkkua
rucolaa
pekonia
suolaa
mustapippuria

OHJE: Muotoile jauhelihasta hellästi pihvi. Älä purista liian tiiviiksi. Lisäoppia saat täältä. Anna lihan hiukan lämmetä ennen paistamista. Paista pekoni rapeaksi ja ota se sivuun. Leikkaa juustosta 1-2 cm siivu riippuen kuinka paljon se himottaa.
Kuumenna pannu tai parila kuumaksi. Pihvin tarttumista pohjaan voi ehkäistä pienellä voinokareella. Paista pihviä kolmisen minuuttia ja käännä puoli. Paista toista puolta 3-4 min haluamaasi kypsyyteen, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta pihvi lautaselle. Aseta brie-siivu pihvin päälle ja peitä foliolla n. 3 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut pihvin päälle. Paahda/lämmitä sillä välin varovasti sämpylää. Laita pekonisiivu(t) sämpylän alaosan päälle. Levitä worcestershire-majoneesia pinnalle. Nosta pihvi päälle. Lisää kurkkusiivut ja rucola ja sulje sämpyläkannella. Purista burgeri kouraan ja iske kiinni.

Worcestershire-majoneesi

Majoneesi:
2 kananmunankeltuaista
2 tl dijon-sinappia
1-2 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa tai limenmehua)
3-4 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)
suolaa

Sekoita yhteen keltuaiset, sinappi, viinietikka ja suola. Kaada öljy sekaan asteittain hitaasti lorottaen ja koko ajan sekoittaen (helpointa sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella). Varo, ettei seos juoksetu. Maista lopussa ja mausta mieluisaksi.

Maustaminen:
0,5 dl majoneesia
1 tl kokojyväsinappia
1 rkl worcestershire-kastiketta
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

OHJE: Sekoita ainekset hyvin keskenään.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.