Brewdog Bar avaa Helsingissä – Päivi Räsänenkin tervetullut

Voiko huurteinen olut olla terveellistä?
Shutterstock

Helsinkiin avattavan skottipanimon Brewdog-baari aikoo erottautua keskittymällä olennaiseen – eli olueen.

Ilta-Sanomat uutisoi ennen juhannusta Helsinkiin avattavan skottipanimo Brewdogin olutravintolan löytäneen sopivat tilat Punavuoren Viiskulmasta. Olutsivusto Olutverkon mukaan Noin 200 neliömetrin ja sadan asiakaspaikan Helsingin Brewdog Bar on tulossa Viiskulmaan Laivurinrinteen ja Tarkk’ampujankadun kulmaan, Primulaa vastapäätä.

Skotlantilainen käsityöolutpanimo Brewdog uutisoi jo talvella etsivänsä Suomesta yhteistyökumppania uudelle baarilleen. Keväällä Suomen yhteistyökumppanit varmistuivat ja baarilisenssin nappasivat muista ravintolabisneksistä tunnetut yhtiökumppanit Niklas Roiha, Joakim Stenius ja Marko Aihio.

Olutta, siideriä ja viinejä – mutta ei shotteja

Vaikka yrittäjäkolmikon into Helsingin Viiskulman Brewdog Barin avaamiseen on jo kova, tarkkaa avaamisajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Se on kiinni monesta asiasta. Suomi menee monen viraston kohdalla vähän kiinni kesällä, joten katsotaan milloin saamme avattua. Mitä nopeammin, sen parempi, mutta näillä näkymin avajaiset on varmaan loppukesästä tai alkusyksystä, Brewdog Finland Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä Joakim Stenius kertoo.

Steniuksen mukaan baarin olutvalikoima tulee olemaan erittäin laaja ja suurimmaksi osaksi tietysti Brewdogin tuotantoa. Tarkoituksena on valita hyllyyn hieman erikoisempia oluita ja unohtaa perus-lagerit. Myös muita juomia on tarjolla, joten viininystävätkin ovat tervetulleita.

 – Yritetään pitää kaikki tuotteet laadukkaina. Löytyy viiniä ja siideriä, mutta shotteja ei tule.

Päivi Räsänen tervetullut avajaisiin

Entäpä sitten panimon kesäkuussa lanseeraama, poliitikko Päivi Räsäsestä inspiraation saanut Päivi-olut – saako Päiviä myös Brewdog Barin hanasta?

 – Totta kai me haluamme Päivi-olutta myyntiin, mutta täytyy katsoa onko sitä enää saatavilla. Brewdog tunnetaan pienistä erikoiseristään, mutta he voivat toki tehdä juomaa uuden satsin jossain vaiheessa.  Tuotevalikoima elää aika paljon, mikä on sinänsä kivaa, että pääsee kokeilemaan aina jotain uutta. Mutta huono puoli on se, että sitten jos oikeasti tykästyy johonkin erikoisolueen, niin sitä ei välttämättä enää saa.

Stenius ei pysty ottamaan kantaa siihen, nähdäänkö Suomessa mahdollisesti jossain vaiheessa myös muita nimikko-oluita, mutta mahdoton ajatus se ei miehen mukaan ole. Suomalaisen Päivin lisäksi esimerkiksi Venäjällä on tarjolla Vladimir Putinin nimikko-olut Vladimiria. Mutta miten on Joakim Stenius, saako itse Päivi Räsänen kutsun Brewdog Barin avajaisiin?

– Kyllähän se olisi hienoa jos Päivi tulisi ja meillä olisi vielä tarjolla Päivi-olutta. Totta kai hän on tervetullut!

Olut lähemmäksi ihmistä rennolla meiningillä

Suomalaiset ovat tunnetusti olutkansaa, mutta onko Brewdog Barilla olemassa taskussaan valttikortti siihen, miten helsinkiläiset houkutellaan muista pubeista juuri Brewdogin pariin?

– Meillähän on jo onneksi hyvä olutskene. En tiedä erottautumisesta, mutta tarjoamme hyvää ja hieman erikoisempaa olutta hyvällä ja rennolla fiiliksellä. Enemmän laitamme painopisteen siihen itse tuotteeseen. Ei tule livemusiikkia, urheilu-iltoja, bingoa tai pubivisaa. Ehkä roudaamme telkkarin paikalle, jos Suomi pelaa olympiafinaalissa. Pidetään konsepti simppelinä.

Steniuksen mukaan Brewdog Barin miljöö tulee olemaan hyvin olohuonemainen, kuten kolmikon toisessakin baarissa Cafe Talossa, Helsingin Hakaniemessä.

 – Meidän tarkoituksemme on tuoda olut lähemmäs ihmisiä. On ihmisiä, jotka sanovat inhoavansa olutta, mutta kyllä yleensä löytyy aina se joku olut kaikille, Stenius lupaa.

Petra Tuominen, petra.tuominen(at)mtv.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja