Bresaola- ja parmankinkku"raviolit" hedelmäisellä juustotäytteellä

MTV Oy, All rights reserved

Aivan mahtava idea italialaisessa Sale pepe -ruokalehdessä! Käyttää leikkelesiivua raviolin tapaan ja täyttää sisus hedelmäisellä juustotahnalla. Homma hoituu vaikka millä jääkaapista löytyvillä täytteillä ja loisteliaan hauska, helppo ja nopea alkuruoka tai cocktail-pala on valmis. Reseptissä käytettiin bresaolaa eli ilmakuivattua nautaa sekä ilmakuivattua kinkkua. Bresaolaa voi olla vaikea löytää, mutta sen tuuraajaksi sopii vaikka mikä ohuenohut leikkelesiivu. Hedelmät ja suolainen liha on klassinen italialainen yhdistelmä kuten parmankinkku hunajamelonilla. Kokeile uusia täytteitä - niin minäkin aion tehdä! 

Tässä Sale pepen käyttämät ainekset täytteeseen.

Leikkeleraviolit

bresaolaa siivuina

ilmakuivattua kinkkua siivuina

ricottaa

pehmeää vuohenjuustoa

greippiä

persikkaa

sitruunamehua

vesimelonia

grillattua paprikaa

purjoa

ituja

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Sekoita ricotta ja vuohenjuusto keskenään omalle maulle sopivassa suhteessa. Muista, että hedelmät pyöristävät vuohenjuuston vahvaa makua. Hienonna loput täyteainekset ja sekoita ne juustoseokseen. Maistele ja säädä maku mieleiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja notkista sopivaksi öljyllä.

Aseta nokare täytettä leikkeleviipaleen keskelle ja taita siivu puoliksi ”ravioliksi”. Painele hiukan reunoilta, jotta herkku pysyy kasassa ja näyttää enemmän raviolilta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja