Tässä mainio viikonloppuruoka, joka toimii niin omaan kuin isommankin porukan herkutteluun. Mehevät, juustoisella seoksella täytetyt liharullat haudutetaan tomaattikastikkeessa ja tarjoillaan vaikkapa pastan kera.
Braciole on monikko braciola-sanasta. Termi ja ruokalaji ovat jakautuneet varsin hämmentävästi eri maiden keittiökielessä. Alkuperä on tietenkin italialainen, mutta siirtolaisten mukana ne ovat saaneet eri muotoja eri puolella maailmaa. Se ei ole ihme, koska braciola tarkoittaa eri asiaa jo Italian sisälläkin. Sisiliassa näitä lihakääryleitä kutsutaan nimillä braciole ja involtini. Muualla Italiassa, Facebookissakin juuri käydyn keskustelun mukaan, braciolaa tilaamalla saat luullisen kyljyksen. Involtini on suomeksi rullina. Siihen voit törmätä kaikenlaisina täytettyinä rullina.
Mutta nyt mennään vähintäänkin italialais-amerikkalaisella linjalla ja kutsutaan näitä kääryleitä bracioleksi. Itselläni oli pakkasessa naudan ulkopaistia, mutta voit käyttää rulliin myös muita paistiosia tai vaikka flank steakia. Flankista saat halutessasi samalla ohjeella juhlavan ison liharullan, josta pääset veistelemään pöydän kunkkuna kullekin ruokailijalle oman siivunsa. Tarjoile herkku sellaisenaan tai salaatin tai haluamasi pastan kera.
VINKKI! Voit terästää liharullia latomalla lihasiivujen päälle parmankinkkuviipaleet, päälle höysteet ja rullata kiinni.
VINKKI 2! Voit kypsentää rullat myös liedellä matalassa lämpötilassa pari tuntia silloin tällöin hämmennellen. Jos uhkaa kuivua, lorauta sekaan hiukan vettä.


