Bongo, Pinkkipuikko ja Maskotti – muistatko vielä nämä 80-luvun legendaariset jäätelöpuikot?

80-luvunjädet
Shutterstock, Froneri

Tuovatko nämä 1980-luvulla jäätelöaltaisiin ilmestyneet tuotteet muistoja mieleen? 

Entä tuovatko videon esittelemät lelut muistoja mieleen?

Retrotuotteet ovat suosituimpia kuin koskaan ennen! Tämä näkyy hyvin myös kauppojen hyllyillä. Kuluttajien toiveesta Valio palautti tänä keväänä suosikkivanukkaan myyntiin vuosien tauon jälkeen. Retromakujen suosio näkyy myös jäätelöissä, ja osa kauan kaivatuista mauista onkin palautettu valikoimiin asiakkaiden pyynnöstä. 

– Yksi toivotuimpia jäätelöitä oli Super, jota myytiin 80-luvulla. Lakritsin makuinen Super lanseerattiin uudelleen vuonna 2017, ja tänä kesänä makuina on lisäksi toffee ja suklaa, Fronerin markkinointijohtaja Minna Brunberg kertoo.

1980-luku oli mehujäiden kulta-aikaa

Muutama vuosikymmen sitten myynnissä oli myös suosittujen Super-jäätelöiden mallinen Pinkkipuikko. Tämä kitaranmuotoinen, väriltään vaaleanpunainen vaniljajäätelö oli kuorrutettu hedelmänmakuisella kuorrutteella. Kuorrutteen pintaa koristivat paukkurakeet, jotka maistettaessa poksahtelevat suussa. Pinkkitikun erikoisuus oli kysymyksiä ja vastauksia sisältävät tikut.

1980-luvun jäätelöpuikkojen ja -tuuttien joukosta moni saattaa muistaa myös suklaakuorrutteiseen vohveliin käärityn Bongon, tai lakritsisydämellä varustetun Mustafan. Tuuttien joukosta muutama vuosikymmen sitten löytyi ananas-cherimoyapaloilla ja -hillolla varustettu Paratiisituutti ja karhunvatukka-omena-yllätyksen omaava Tom Cat.

Mehujäiden joukossa seikkailivat tutut sarjakuvahahmot. Pluto on raikasta appelsiinimehujäätä, Tiku ja Taku taas ananas-sitruunamehujäätä pienellä suklaakuorrutteella. Iines-niminen puikko piti taas sisällään vadelma-mustikan makuista mehujäätä. 

Mehujäätelöiden joukkoon liittyi 1980-luvun lopulla myös mangon ja mansikan makuisina löytyvä Maskotti.

Popstick oli puolestaan boysenmarjan makuinen yhdistelmä limonadijäätä ja kermajäätelöä.

Vuonna 1987 lanseerattiin ylellinen Wieniläistuutti, jota kuvailtiin kyseisenä vuonna julkaistussa jäätelöesitteessä herkkusuiden ylelliseksi jäätelöuutuudeksi. Tämän aprikoosin makuisen tryffelikermajäätelön keskeltä löytyi herkullinen wienersuklaan makuinen sydän. 

Entä muistatko Candy- ja Goody-jäätelöpatukat tai Purkkapuikon?

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja