Retrovanukas tekee paluun! Valio palauttaa paljon toivotun Fanny-vanukkaan myyntiin

fannyvanukas
Moni muistaa Fanny-vanukkaat lapsuudestaan. Valio

Vuosina 1989–2005 myynnissä ollut Fanny-vanukas on tekemässä paluun kauppojen hyllyille.

Video: Muistatko vielä nämä legendaariset Kinder-lelut? 

Makuja.fi uutisoi viime lokakuussa Facebookissa kiertäneestä toiveesta, jossa tuhannet ihmiset osoittivat toiveensa Valion Fanny-vanukkaan palauttamisesta myyntiin. Nyt toiveisiin ollaan vastaamassa, sillä Valio kertoo palauttavansa retrovanukkaan myyntiin toukokuun aikana. Kyseessä ei ole kausituote, vaan suklaan ja karamellin makuiset vanukkaat tulevat myyntiin toistaiseksi.

– Me kuuntelemme tarkasti saamiamme toiveita ja sitä, mitä somessa puhutaan. Fanny-vanukas on yksi sellainen tuote, joka päätettiin tuoda fanien toiveesta takaisin, Valion viestintäpäällikkö Aino Laakso kertoo Makuja.fi:lle.

– Nyt ysäri ja 2000-luvun alun asiat ovat muutenkin pinnalla, joten tästäkin syystä Fanny otettiin uudestaan tuotantoon.

Fanien unelmana on syödä koko purkki kerralla

Fanny-vanukasta myytiin harjakattoisissa purkeissa vuosina 1989–2005. Laakson mukaan tuotanto lopetettiin hiipuneen kiinnostuksen vuoksi, mutta nyt kiinnostus vanukasta kohtaan näyttää palanneen. 

– Ilmeisesti nyt ne, jotka ovat lapsena sitä syöneet, alkavat nyt olla perheen perustamisiässä tai heille on alkanut tulla lapsuuden muistoja tulee mieliin, Laakso pohtii.

Resepti ei ole kuitenkaan täysin sama, sillä toukokuussa myyntiin tuleva tuote on laktoositon. Laakson mukaan vanukasta on kuitenkin testattu faneilla, jotta maku vastaisi mahdollisimman hyvin vanhaa suosikkia. Myös tuotteen pakkaus on muuttanut muotoon entisestä harjakattopakkauksesta kastikepurkin malliseen pakkaukseen.

– Moni fani on muistellut, että ennen säännösteltiin sitä, kuinka paljon vanukasta sai ottaa, ja monen unelmana onkin ollut, että jos sitä nyt saisi, he söisivät sitä kerralla koko purkin, Laakso kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja