Bongasitko punaiset ja mustat numerolaput McDonald’sissa? Paljastavat tärkeää tietoa hampurilaisista

Big Mac -hampurilainen mcdonald's mcdonalds hampurilainen
Lehtikuva

Suomen McDonald's avasi taannoin nettisivuillensa Kysy ruoasta-palstan, jossa kukatahansa voi kysyä mitä tahansa pikaruokaketjun tuotteista. Palstalla ihmetellään muun muassa sitä, mitä hampurilaisien ohessa olevat punaiset ja mustat laput tarkoittavat.

– Mikä yhteys on ravintolan seinällä olevalla kellolla ja burgereiden väliin laitettavilla mustilla ja punaisilla numeroilla? kysyy Olli McDonald’sin palstalla.

McDonald’sin edustaja ihmettelee vastauksessaan Ollin tarkkoja silmiä ja paljastaa, mitä numerot merkitsevät.

– Haluamme että kaikki asiakkaat saavat tuoreen, hyvän makuisen ja turvallisen tuotteen. Spottaamasi laput ja kello liittyvät tähän. Esim. hampurilaisia ei saa säilyttää lämpötasolla 10 minuuttia kauempaa, joten burgereiden valvonnassa käytetään siihen suunniteltua kelloa sekä erityisiä aikalappuja. Tällä ja tuotantomäärän suhteuttamisella asiakkaiden määrään pidetään huoli etteivät tuotteiden säilytysajat ole mitään rulettia, Sami McDonald’silta vastaa.

Hampurilaisten myyntiaika 10 minuuttia, ranskalaisten 5 minuuttia

Toden totta, hampurilaisravintolan sääntöjen mukaan asiakkaalle ei saa tarjoilla yli 10 minuuttia hyllyssä seissyttä hampurilaista. Jos tällaisen tuotteen havaitsee, voi kieltäytyä ottamasta sitä vastaan.

Toiselle kysyjälle McDonald’s kertoo, että myös ranskalaisilla on tiukka myyntiaika.

– Hampurilaisten myyntiaika on 10 min ja ranskalaisten 5 min.

Lähde: McDonalds

***

3:03

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja