Bokkeumbap - nopea ja herkullinen korealainen paistettu riisi

Löytyipä taas helppo, nopea ja täynnä makuja oleva klassikkoruoka, tällä kertaa Koreasta. Bokkeumbap on simppeli paistettu riisiruoka, johon sopii parhaiten tähteeksi jäänyt sushiriisi. Mukaan voit höystää vaikka mitä kaapista löytynyttä.

Itse lisäsin mukaan katkarapuja ja siten annoksen ihan oikea nimi olisi saeu-bokkeum-bap. Katkisten sijaan voi laittaa mukaan possu-, kana- tai nautasuikaleita tai vaikka sieniä tai erilaisia kasviksia. Aina yhtä herkullista!

PS. Tsekkaa myös muut korealaiset reseptit! Ja hyppää mukaan Sivumaun Facebookiin ja Instagramiin!

BOKKEUMBAP
4 hlölle
1 l keitettyä sushiriisiä
6 dl kimchiä
3-4 tl korealaista chilitahnaa (kochujang)
1 rkl sokeria
250 g katkarapuja
4 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
3 kevätsipulinvartta, ohueksi siivutettuna
4 kananmunaa
kasviöljyä (rypsi tai auringonkukka)

Viipaloi kimchi ohuiksi suikaleiksi.
Paista kananmunat pannulla "sunny side up" (tai kuten haluat). Ota paistetut munat syrjään. Lorauta pannulle hiukan kasviöljyä ja lisää kimchi, sokeri ja chilitahna. Paista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes kimchi alkaa muuttua hiukan läpikuultavaksi. Maista ja säädä tulisuutta lisäämällä halutessasi chilitahnaa.

Laske lämpöä ja lisää mukaan kypsä riisi. Sekoita riisi seokseen kunnolla ja paina seosta lastalla hiukan pohjaa vasten. Lisää mukaan katkaravut ja paista vielä pari minuuttia sekoittaen katkaravut seokseen. Seos saa hivenen mustua paikoitellen.

Annostele riisiseosta lautasille ja ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä sekä aseta päälle vielä paistettu kananmuna. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!