Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bokkeumbap - nopea ja herkullinen korealainen paistettu riisi

Julkaistu 28.11.2018 19:45

Löytyipä taas helppo, nopea ja täynnä makuja oleva klassikkoruoka, tällä kertaa Koreasta. Bokkeumbap on simppeli paistettu riisiruoka, johon sopii parhaiten tähteeksi jäänyt sushiriisi. Mukaan voit höystää vaikka mitä kaapista löytynyttä.

Itse lisäsin mukaan katkarapuja ja siten annoksen ihan oikea nimi olisi saeu-bokkeum-bap. Katkisten sijaan voi laittaa mukaan possu-, kana- tai nautasuikaleita tai vaikka sieniä tai erilaisia kasviksia. Aina yhtä herkullista!

PS. Tsekkaa myös muut korealaiset reseptit! Ja hyppää mukaan Sivumaun Facebookiin ja Instagramiin!

BOKKEUMBAP
4 hlölle
1 l keitettyä sushiriisiä
6 dl kimchiä
3-4 tl korealaista chilitahnaa (kochujang)
1 rkl sokeria
250 g katkarapuja
4 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
3 kevätsipulinvartta, ohueksi siivutettuna
4 kananmunaa
kasviöljyä (rypsi tai auringonkukka)

Viipaloi kimchi ohuiksi suikaleiksi.
Paista kananmunat pannulla "sunny side up" (tai kuten haluat). Ota paistetut munat syrjään. Lorauta pannulle hiukan kasviöljyä ja lisää kimchi, sokeri ja chilitahna. Paista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes kimchi alkaa muuttua hiukan läpikuultavaksi. Maista ja säädä tulisuutta lisäämällä halutessasi chilitahnaa.

Laske lämpöä ja lisää mukaan kypsä riisi. Sekoita riisi seokseen kunnolla ja paina seosta lastalla hiukan pohjaa vasten. Lisää mukaan katkaravut ja paista vielä pari minuuttia sekoittaen katkaravut seokseen. Seos saa hivenen mustua paikoitellen.

Annostele riisiseosta lautasille ja ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä sekä aseta päälle vielä paistettu kananmuna. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksillaFilet-OMG-Fish -kalaburgeriMehevä maissi-kanapannuTuoretomaattikeitto katkaravuillaNasi Goreng - helppo ja nopea Indonesian kansallisruokaSinisimpukoita chorizon ja harissan kera
korealainenreseptiriisiaasialainennopeariisiruokapikaruoka

Tuoreimmat aiheesta

korealainen
  • 19.11.201820:07
    burgeri

    Korealainen kanaburgeri - superhyvä!

  • 04.06.201719:07
    kasvislisuke

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 10.08.201411:01
    broilerinsiivet

    Korealaisittain maustetut frittisiivet

  • 06.08.201422:18
    bulgogi

    Bulgogi - nopeasti paistettu korealainen liha