Löytyipä taas helppo, nopea ja täynnä makuja oleva klassikkoruoka, tällä kertaa Koreasta. Bokkeumbap on simppeli paistettu riisiruoka, johon sopii parhaiten tähteeksi jäänyt sushiriisi. Mukaan voit höystää vaikka mitä kaapista löytynyttä.
Itse lisäsin mukaan katkarapuja ja siten annoksen ihan oikea nimi olisi saeu-bokkeum-bap. Katkisten sijaan voi laittaa mukaan possu-, kana- tai nautasuikaleita tai vaikka sieniä tai erilaisia kasviksia. Aina yhtä herkullista!
PS. Tsekkaa myös muut korealaiset reseptit! Ja hyppää mukaan Sivumaun Facebookiin ja Instagramiin!
BOKKEUMBAP
4 hlölle
1 l keitettyä sushiriisiä
6 dl kimchiä
3-4 tl korealaista chilitahnaa (kochujang)
1 rkl sokeria
250 g katkarapuja
4 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
3 kevätsipulinvartta, ohueksi siivutettuna
4 kananmunaa
kasviöljyä (rypsi tai auringonkukka)
Viipaloi kimchi ohuiksi suikaleiksi.
 Paista kananmunat pannulla "sunny side up" (tai kuten haluat). Ota paistetut munat syrjään. Lorauta pannulle hiukan kasviöljyä ja lisää kimchi, sokeri ja chilitahna. Paista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes kimchi alkaa muuttua hiukan läpikuultavaksi. Maista ja säädä tulisuutta lisäämällä halutessasi chilitahnaa.

