Bloggaaja lyttää Suomessa myytävät kebabit: "Luokaton ja häväistys koko lajille"

Sivumaku kebab
Oletko koskaan kokeillut kebabin valmistamista itse? Katso resepti Sivumaku-blogista! MTV

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnusen mielestä Suomesta ei saa hyvää kebabia. Siksi kannattaa kokeilla sen valmistamista itse.

– Suomesta ei saa hyvää kebabia. Se, että yksi kaksi paikkaa muodostaa poikkeuksen, ei kumoa yleistä totuutta, julistaa Sivumaku-ruokablogin kirjoittaja Jani Kinnunen kirjoituksessaan.

Kinnunen kertookin olevansa kyllästynyt kebabravintolaehdotuksiin, jotka osoittautuvat aina lopulta pettymykseksi.

– En tiedä, millainen kebab on Turkissa, mutta sen tiedän, että suomalaisten yleisesti sellaiseksi kuvittelema muoto on luokaton ja häväistys koko lajille. Olen syönyt kebabia Suomen lisäksi Saksassa, Liettuassa ja Ruotsissa. Muilla mailla kepsu on ollut aina todella hyvä, maukas ja ylpeydellä tehty, vaikka se olisi nautittu erittäin arveluttavan oloisessa myyntipisteessä pikkutunneilla.

Kokeile kebabin valmistamista itse

Kinnunen päättikin kokeilla kebabin valmistamista itse. Bloggaaja löysi kirjastosta Andy Harrisin ja David Loftuksen  turkkilaiskeittokirjan Istanbulin makuja ja nappas sieltä mieleisensä kebab-ohjeen työn alle.

– Maukas, syvä, raikas ja vivahteikas yhtä aikaa. Kuskaa kebab-pizzerioiden roinaa 6-0. Resepti hiottuna mun maun mukaan.Resepti on monimuotoinen, mutta silti varsin helppo, Kinnunen lupaa.

Näin valmistat itse kebabia ja pitaleipiä. Katso resepti Sivumaku-blogista.

Mistä saa Suomen parhaat kebabit?

Mistä saa Suomen parasta kebabia? Kerro meille, mistä sinun mielestäsi saa Suomen parhaat kebabit ja voit voittaa itsellesi Katukeittiö – Parempaa roskaruokaa -keittokirjan(Jenni Häyrinen & Hanna Pilli-Sihvola, Readme 2015).

Lähetä ehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen makuja@mtv.fi ja perustele, miksi juuri tästä paikasta saa parasta kebabia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja