Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bloggaaja lyttää Suomessa myytävät kebabit: "Luokaton ja häväistys koko lajille"

Oletko koskaan kokeillut kebabin valmistamista itse? Katso resepti Sivumaku-blogista!
Oletko koskaan kokeillut kebabin valmistamista itse? Katso resepti Sivumaku-blogista!MTV
Julkaistu 13.07.2015 20:05
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnusen mielestä Suomesta ei saa hyvää kebabia. Siksi kannattaa kokeilla sen valmistamista itse.

– Suomesta ei saa hyvää kebabia. Se, että yksi kaksi paikkaa muodostaa poikkeuksen, ei kumoa yleistä totuutta, julistaa Sivumaku-ruokablogin kirjoittaja Jani Kinnunen kirjoituksessaan.

Kinnunen kertookin olevansa kyllästynyt kebabravintolaehdotuksiin, jotka osoittautuvat aina lopulta pettymykseksi.

– En tiedä, millainen kebab on Turkissa, mutta sen tiedän, että suomalaisten yleisesti sellaiseksi kuvittelema muoto on luokaton ja häväistys koko lajille. Olen syönyt kebabia Suomen lisäksi Saksassa, Liettuassa ja Ruotsissa. Muilla mailla kepsu on ollut aina todella hyvä, maukas ja ylpeydellä tehty, vaikka se olisi nautittu erittäin arveluttavan oloisessa myyntipisteessä pikkutunneilla.

Kokeile kebabin valmistamista itse

Kinnunen päättikin kokeilla kebabin valmistamista itse. Bloggaaja löysi kirjastosta Andy Harrisin ja David Loftuksen  turkkilaiskeittokirjan Istanbulin makuja ja nappas sieltä mieleisensä kebab-ohjeen työn alle.

– Maukas, syvä, raikas ja vivahteikas yhtä aikaa. Kuskaa kebab-pizzerioiden roinaa 6-0. Resepti hiottuna mun maun mukaan. Resepti on monimuotoinen, mutta silti varsin helppo, Kinnunen lupaa.

Näin valmistat itse kebabia ja pitaleipiä. Katso resepti Sivumaku-blogista.

Mistä saa Suomen parhaat kebabit?

Mistä saa Suomen parasta kebabia? Kerro meille, mistä sinun mielestäsi saa Suomen parhaat kebabit ja voit voittaa itsellesi Katukeittiö – Parempaa roskaruokaa -keittokirjan (Jenni Häyrinen & Hanna Pilli-Sihvola, Readme 2015).

Lähetä ehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen makuja@mtv.fi ja perustele, miksi juuri tästä paikasta saa parasta kebabia.

Lisää aiheesta:

Yksi pikaruoka on nyt kaikkien huulilla Suomessa: "Vallankumous"Sivumaku: Tampereen parhaat ravintolat 2018 – täältä saa ylivoimaisesti parasta ruokaa, ja täältä parhaat pizzat ja kebabit"Tunarit ovat pilanneet hyvät ruokalajit" – miksi suomalaiset eivät valmista tätä halpaa "roskaruokaa" itse kotona?  MTV testasi Suomen parhaaksi väitetyn kebabin: "Parasta lihaa, jota olen koskaan syönyt"Paikalliset ja turistit hehkuttavat – kasvissyöjäkin sortui: Täältä saa ilmeisesti Suomen parasta kebabia!Sivumaku: Tampereen parhaat ravintolat 2017 – täältä löytyy paras pizza ja kebab!
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”