Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bloggaaja kyllästyi itsekkääseen rähjäämiseen: "Sinä ja sinun ruokavaliosi ei ole niin tärkeä"

Jani Kinnunen / Sivumaku
Julkaistu 13.08.2015 12:24

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen on pahoillaan siitä, että tänä päivänä ruoka on aihe, josta räyhätään helposti.

Jani Kinnunen kirjoittaa blogissaan huomanneensa viime vuosina ilmiön, josta hän on pahoillaan: Ihmiset ottavat hänen mielestään ruokavalionsa turhan vakavasti. Esimerkkinä tästä hän mainitsee karppaajat ja vegaanit.

– Tuntuu, että helvetin portit aukesivat karppausbuumin aikana. Ruokaan alettiin suhtautua kiihkolla, jollaista tässä maassa ei oltu ennen koettu, Kinnunen muistelee.

– Nettiraivoa aiemmin olin törmännyt ruokavalionsa turhan vakavasti ottaviin lähinnä vegaanien parissa, Kinnunen toteaa.

Hedonistisena luonteena itseään pitävä bloggaaja toivoo, että ihmiset eivät korostaisi ruokavaliotaan kärkkääseen sävyyn.

– Sinä ja sinun ruokavaliosi ei ole niin tärkeä. Edes itsellesi siinä määrin, että saastutat kroppaa ja mieltäsi stressihormoneilla. Ei ole minunkaan. Olet tehnyt hienon valinnan. Kerro siitä. Silloin jaksan kuunnella. Herpaantunutta ja köyhää rähjäämistä en, Kinnunen kirjoittaa.

Lue Jani Kinnusen Ruokaraivoisat vegaanit -postaus Sivumaku-blogista täältä!

Lisää aiheesta:

Podcast: Erna Huskoa ahdistaa ajatus suomalaiseen, julkista liikennettä ja Marimekkoa käyttävään massaan sulautumisesta – näin somessa reagoitiin ulostuloon"Käytät 28:aa tuotetta ja olet silti noin ruma" – tyylikonsultti Tuija Kauppinen puhuu huolitellun ulkonäön puolesta ja saa siitä raivokasta palautettaSuosikkibloggaaja Hanna Gullichsen saa törkyviestejä, kun hän käyttää lihaa – myös kelmu ja ketsuppi suututtavatMiksi ruokablogi puhuu ilmastonmuutoksesta?Lihavuus lisääntyy, keskustelu tulehtuu – kehopositiivisuusaktivisti: ”Lihavat ovat ihan samalla tavalla älyllisiä olentoja kuin muutkin”Ruokabloggaaja hämmästyi Ylen kolumnista: "Hieraisin pari kertaa silmiäni"
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”