Bloggaaja kyllästyi itsekkääseen rähjäämiseen: "Sinä ja sinun ruokavaliosi ei ole niin tärkeä"

sivumaku
Jani Kinnunen / Sivumaku

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen on pahoillaan siitä, että tänä päivänä ruoka on aihe, josta räyhätään helposti.

Jani Kinnunen kirjoittaa blogissaan huomanneensa viime vuosina ilmiön, josta hän on pahoillaan: Ihmiset ottavat hänen mielestään ruokavalionsa turhan vakavasti. Esimerkkinä tästä hän mainitsee karppaajat ja vegaanit.

– Tuntuu, että helvetin portit aukesivat karppausbuumin aikana. Ruokaan alettiin suhtautua kiihkolla, jollaista tässä maassa ei oltu ennen koettu, Kinnunen muistelee.

– Nettiraivoa aiemmin olin törmännyt ruokavalionsa turhan vakavasti ottaviin lähinnä vegaanien parissa, Kinnunen toteaa.

Hedonistisena luonteena itseään pitävä bloggaaja toivoo, että ihmiset eivät korostaisi ruokavaliotaan kärkkääseen sävyyn.

– Sinä ja sinun ruokavaliosi ei ole niin tärkeä. Edes itsellesi siinä määrin, että saastutat kroppaa ja mieltäsi stressihormoneilla. Ei ole minunkaan. Olet tehnyt hienon valinnan. Kerro siitä. Silloin jaksan kuunnella. Herpaantunutta ja köyhää rähjäämistä en, Kinnunen kirjoittaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja