Bloggaaja kyllästyi itsekkääseen rähjäämiseen: "Sinä ja sinun ruokavaliosi ei ole niin tärkeä"

sivumaku
Jani Kinnunen / Sivumaku

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen on pahoillaan siitä, että tänä päivänä ruoka on aihe, josta räyhätään helposti.

Jani Kinnunen kirjoittaa blogissaan huomanneensa viime vuosina ilmiön, josta hän on pahoillaan: Ihmiset ottavat hänen mielestään ruokavalionsa turhan vakavasti. Esimerkkinä tästä hän mainitsee karppaajat ja vegaanit.

– Tuntuu, että helvetin portit aukesivat karppausbuumin aikana. Ruokaan alettiin suhtautua kiihkolla, jollaista tässä maassa ei oltu ennen koettu, Kinnunen muistelee.

– Nettiraivoa aiemmin olin törmännyt ruokavalionsa turhan vakavasti ottaviin lähinnä vegaanien parissa, Kinnunen toteaa.

Hedonistisena luonteena itseään pitävä bloggaaja toivoo, että ihmiset eivät korostaisi ruokavaliotaan kärkkääseen sävyyn.

– Sinä ja sinun ruokavaliosi ei ole niin tärkeä. Edes itsellesi siinä määrin, että saastutat kroppaa ja mieltäsi stressihormoneilla. Ei ole minunkaan. Olet tehnyt hienon valinnan. Kerro siitä. Silloin jaksan kuunnella. Herpaantunutta ja köyhää rähjäämistä en, Kinnunen kirjoittaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!