Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

BBQ-ribsit uunissa - jenkkikylkeä kotikeittiössä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 23.04.2014 21:12

Vietimme pääsiäisen vanhempieni mökillä Sahalahdessa pienen järven rannalla. Tarkoitus oli startata grillikausi perinteisin herkuin. Loppupeleissä grillasimme ainoastaan parit bratwurstit välipalaksi. Burgeri muuntui kasvisburgeriksi pannulla ja tsekkaamani bbq-ribsiresepti tehtiinkin kokonaan uunissa. En silti valita. Tämä Jamie Oliverin Amerikka-kirjasta napsittu ohje toimi loistavasti ja osoitti, ettei kunnon ribsimättö grilliä kaipaa. Onnistuu siis kotioloissakin. Ja "siinä sivussa". Savun makua lihaan tuo savustettu paprika ja makeutta annetaan vastapainoksi intiaanisokerista ja hunajasta. Pikimustaksi tummuva pinta syntyy mausteista eikä hiiltyneestä lihakarstasta.

HUOM! Mikäli ribsien lihakerros vaikuttaa ohuelta, ota alkupaahtamisesta tunti pois. Lopputulosta voi vielä säätää loppupaahdossa.

VINKKI! Ribsien kylkeen sopii loistavasti korianterilla maustettu cole slaw.

VINKKI 2! Kokeile ihmeessä myös grilliversiota. Hyviä BBQ-sooseja löytyy parikin.

BBQ-ribsit uunissa

2-4 hlölle muusta tarjonnasta riippuen

3 soiroa ribsejä (reilu kg)

5 rkl jenkkisinappia (itse käytin sen puutteessa hunajadijonia)

Rub-mausteseos:

4 rkl savustettua paprikaa

1 rkl chilijauhetta (ei kovin tulista)

2 tl suolaa

2 tl mustapippuria

2 rkl kasviöljyä

Marinadi:

4 rkl intiaanisokeria tai muuta tummaa sokeria

3 rkl juoksevaa hunajaa

25 g voita

1 lihaliemikuutio

2 rkl vettä

Lämmitä uuni 130 asteeseen. Voitele tai hiero sinappi lihan pintaan. Sekoita rub-mausteseoksen ainekset keskenään. Levitä ne tasaisesti lihan pintaan. Aseta lihat uunin kestävään astiaan luupuoli alaspäin. Paahda kylkiä uunissa 5 h.

Sekoita loppuvaiheessa kulhossa marinadin ainekset keskenään kattilassa ja lämmitä liedellä sen verran, että saat sokerin sulamaan. Anna jäähtyä, ettet polta näppejäsi seuraavassa vaiheessa. Ota foliota sen verran, että kyljet mahtuvat siihen ja saat taitettua folion ympäri. Levitä folio ja taittele folioon pienet reunat ja kaada sisään marinadi. Laita ribsit marinadin päälle ja pyöritä niitä sen verran, että marinadia osuu laajalti lihaan. Jätä lihapuoli pohjapuolelle marinadia vasten ja kääräise folio kiinni. Laita liha hautumaan tunniksi.

Ota liha uunista, nosta lämpötilaa 140 asteeseen ja ota folio pois varovasti, ettet polta itseäsi kuumalla marinadilla. Laita kyljet lihapuoli ylöspäin takaisin astiaan ja paista vielä puolisen tuntia. Tarkkaile, ettei liha pääse kuivumaan. Lihan paksuuksissa kun on eroja. Ota valmis liha uunista ja anna levätä 10 min. Leikkaa käsin järsittäviksi paloiksi. Mausta vielä tarpeen mukaan sormisuolalla ja iske kiinni. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Carnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessaTäytetyt sipulit grossetolaiseen tapaanHummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaanGrillattua mustekalaa vaahterasiirappi-chilikastikkeen ja pistaasipähkinärouheen keraGrillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeamminSausage Rolls - jenkkien tuore somehitti
barbecuebbqgrillikylkikylkiporsaspossureseptiribssormiruoka

Tuoreimmat aiheesta

barbecue
  • 02.08.201622:27
    bbq

    Syvän etelän rubi ribseille

  • 25.06.201322:18
    bbq

    Pulled chicken -burger - riivitty kanahampurilainen

  • 25.06.201322:05
    bbq

    Korianterilla maustettu cole slaw