Entä jos tänä jouluna et ostaisikaan valmista bataattilaatikkoa, vaan tekisit sen alusta asti itse. Yksinkertaisella vinkillä saat siitä entistä maukkaampaa.
Bataattilaatikko on vakiinnuttanut asemansa suomalaisten joulupöydissä. Moni valmistaa laatikon valmistaa bataattisoseesta tai pilkkomalla bataatin pienemmiksi paloiksi ja sitten keittämällä ne kypsiksi. Bataattien luonnollinen makeus tulee parhaiten esille kuitenkin muulla tapaa.
Luonnollisesti makeampaa
Jos teet bataattilaatikkoa alusta asti itse, ennen soseuttamista bataatin täytyy luonnollisesti olla kypsää. Bataatin keittäminen tai höyryttäminen kypsäksi on suhteellisen näppärä ja varmasti nopein tapa valmistaa se, mutta jos haluat, että bataatti ei menetä makuaan valmistuksen aikana, ne kannattaa paistaa kypsäksi uunissa.
Katso myös: Tuttu juoma muuttaa bataatin suussa sulavaksi lisukkeeksi – tämä resepti vie kielen mennessään!
Kokonaisen bataatin kypsentäminen uunissa kestää tuplasti kauemmin kuin sen keittäminen palasina, mutta toisaalta uuni vapauttaa kätesi johonkin muuhun, eikä sitä tarvitse koko ajan vahtia.
Bataatin kypsentäminen kokonaisena kuorineen rikastaa sen makuja ja makeutta, jolloin lopputuloksena on makeampi bataattilaatikko – ilman suurta määrää lisättyä sokeria.
