Jos et ole koskaan valmistanut tomaattikastiketta tuoreista tomaateista, viimeistään nyt on sen aika.
Poimi videolta talteen herkullisen arkiruoan, lihapullien resepti.
Ruokakauppojen vihannesosastot pullistelevat parhaillaan punaisina hehkuvista tomaateista. Nyt kun tomaatit ovat maukkaimmillaan ja edullisimmillaan, niitä kannattaa hyödyntää salaattien ja muiden kasvisruokien lisäksi myös itsetehdyn tomaattikastikkeen tekoon.
Tomaattikastiketta voit käyttää monipuolisesti ruoanlaittoon aina pasta- tai pizzakastikkeista lihakastikkeiden valmistukseen.
Tomaattien kuoriminen on vaihe, joka vie tomaattikastikkeen teossa eniten aikaa. Loppu käy huomattavasti nopeammin.
Neljä litraa valmista tomaattikastiketta
Valmisteluaika 30 minuuttia, keittoaika 1 tunti
7 kiloa tuoreita tomaatteja
n. 1 dl sitruunamehua tai punaviinietikkaa
2 tl suolaa

