Bataattignocchit ja rucolapesto.
Olen viime aikoina miettinyt juureksia ja sitä, voisiko niitä tehdä kaikilla tavoilla, joilla perunoita kokataan. Tottakai se onnistuu, mutta olisiko joukossa joku napakymppi? Röstiä, hasselbackaa, frittejä, linnaperunat jne. Aloitin bataatista ja takuuvarmasta hyvästä, gnoccheista.
Bataatti osoittautui tällä tapaa yllättävänkin makeaksi. Raastaisin seuraavalla kerralla vielä päälle parmesaania tai lisäisin sitä pestoon ja ripottelisin annokseen paahdettuja pinjansiemeniä. Gnocchit voi vain keittää, mutta itse pidän, kun pinta sen jälkeen paistetaan rapeaksi. Katso myös klassisempi gnocchi-resepti täältä.
Bataattignocchit rucola-pestolla
3 hlölle väliruoaksi (tai pääruoaksi alkupalan kera)
1 iso bataatti
20 g voita + 10 g paistamiseen
3 dl vehnäjauhoja
ripaus muskottipähkinää raastettuna
suolaa
pippuria
rucolapestoa (ohje alla)
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori bataatti ja palastele parin sentin palasiksi. Paahda uunissa 15 min. Anna jäähtyä. Survo bataatti tasaiseksi muusiksi. Sekoita mukaan muut ainekset ja muokkaa taikinaksi. Pyörittele taikinasta sormen paksuisia tankoja ja leikkaa niistä peukalonpään pituisia palasia. Kiehauta vettä isossa kattilassa. Lisää suolaa. Keitä gnoccheja erissä. Ne ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Nouki ylös reikäkauhalla. Kuumenna iso pannu liedellä. Sulata nokare voita ja paista gnoccheihin rapsakka pinta. Sekoita yhteen rucola-peston kanssa ja tarjoa.
Rucola-pesto
1 puntti rucolaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa
Survo ainekset sekaisin morttelissa. Tarkista maku ja säädä mieleiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa