Baarimestari: Tällä kaavalla syntyy takuuvarma booli
Ei liian makeaa, ei liian vahvaa, ei liian laimeaa – moni asettaa boolille useita vaatimuksia, mutta kuinka onnistunut booli valmistuu?
Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunenkertoi vinkkinsä siihen, mitä kaikkea boolin sekoittamisessa kannattaa ottaa huomioon. Mikä on takuuvarman boolin salaisuus?
– Takuuvarma booli on maultaan hedelmäinen tai marjainen, raikas, mutta ei liian hapokas ja alkoholipitoisuus on riittävän alhainen, eli 5–7 tilavuusprosenttia alkoholia, Karttunen kertoo.
VINKKI! Karttunen suosittelee yhdistämään boolissa esimerkiksi mansikan ja mangon maut. Myös karpalon ja appelsiinin sekä vadelman ja ananaksen yhdistelmät ovat erityisen toimivia.
Takuuvarman boolin nyrkkisäännöt
Boolia varten valitaan väkevä alkoholijuoma oman maun mukaan. Juomasekoitukseen sopivat sekä kirkkaat väkevät viinat ja vodkat että makuvodkat.
Takuuvarmaan booliin lisätään myös likööriä. Kannattaa olla tarkkana sen kanssa, ettei juomasekoitukseen lisää liian makeaa likööriä, jottei siitä tule liian makeaa. Myös sour-liköörit sopivat hyvin booliin.
Parhaisiin booleihin lisätään usein myös mehua. Mehuissa on kuitenkin eroja, ja boolia varten kannattaakin valita täysmehu, mikäli mahdollista.
Takuuvarman boolin kaava
1 plo (0,5 l) väkevää alkoholia
1 plo (0,5 l) likööriä
1 litra hedelmä- tai marjamehua
1,5 litraa raikasta limonadia tai mikseriä
0,5–1 litraa kivennäisvettä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka