Baarimestari: Tällä kaavalla syntyy takuuvarma booli

mansikka, drinkki, juoma
Shutterstock

Ei liian makeaa, ei liian vahvaa, ei liian laimeaa – moni asettaa boolille useita vaatimuksia, mutta kuinka onnistunut booli valmistuu?

Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunenkertoi vinkkinsä siihen, mitä kaikkea boolin sekoittamisessa kannattaa ottaa huomioon. Mikä on takuuvarman boolin salaisuus?

– Takuuvarma booli on maultaan hedelmäinen tai marjainen, raikas, mutta ei liian hapokas ja alkoholipitoisuus on riittävän alhainen, eli 5–7 tilavuusprosenttia alkoholia, Karttunen kertoo.

VINKKI! Karttunen suosittelee yhdistämään boolissa esimerkiksi mansikan ja mangon maut. Myös karpalon ja appelsiinin sekä vadelman ja ananaksen yhdistelmät ovat erityisen toimivia.

Takuuvarman boolin nyrkkisäännöt

Boolia varten valitaan väkevä alkoholijuoma oman maun mukaan. Juomasekoitukseen sopivat sekä kirkkaat väkevät viinat ja vodkat että makuvodkat.

Takuuvarmaan booliin lisätään myös likööriä. Kannattaa olla tarkkana sen kanssa, ettei juomasekoitukseen lisää liian makeaa likööriä, jottei siitä tule liian makeaa. Myös sour-liköörit sopivat hyvin booliin.

Parhaisiin booleihin lisätään usein myös mehua. Mehuissa on kuitenkin eroja, ja boolia varten kannattaakin valita täysmehu, mikäli mahdollista.

Takuuvarman boolin kaava

1 plo (0,5 l) väkevää alkoholia
1 plo (0,5 l) likööriä
1 litra hedelmä- tai marjamehua
1,5 litraa raikasta limonadia tai mikseriä 
0,5–1 litraa kivennäisvettä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.