Baarien myynneissä melkoinen kasvupiikki juuri nyt: Tässä ilmiselvä syy

Baari
Monet pikkujouluporukat suuntaavat baariin. Shutterstock

Pikkujoulukausi on varsinkin baareissa kiireistä aikaa. Monet yritykset järjestävät iltamia, joihin voi kuulua juomien nauttimista baarissa.

Makuja.fi kysyi suomalaisista baareista, miten pikkujoulukausi näkyy asiakasmäärissä.

Myös arkipäivinä juhlitaan

Pikkujouluaikaan viikonpäivällä ei välttämättä ole väliä, vaan pöydät voivat olla täynnä myös arkipäivinä.

– Voi olla sellaisia yllätyspäiviä. Jos esimerkiksi joku työporukka on päättänyt lähteä tiistaina juhlimaan, niin baari voi täyttyä nopeastikin, Turkulaisen Bar4:n ravintoloitsija Sakke Mäkinen kertoo.

Myös helsinkiläisravintola Groteskin pääbaarimikko Jesse Teerenmaa kertoo pikkujoulukauden näkyvän myös viikolla.

– Pikkujoulukausi piristää arkimyyntiä tosi paljon. Joinakin arkipäivinä voidaan myydä jopa enemmän kuin viikonloppuisin. Muuten alkusyksy on sellaista aikaa, että viikolla ei paljon tapahdu, Teerenmaa sanoo.

Pikkujoulukansa suuntaa usein baareihin

Oululaisen Café Kuluma -baarin ravintolapäällikkö Petri Määtän mukaan pikkujouluisin liikenteessä on paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät muuten käy baareissa.

– Viikonloppuisin ihmiset tulevat jo tosi varhain, koska he tulevat ottamaan muutamat ennen varsinaisia pikkujouluja, Määttä sanoo.

Kesän lisäksi tuottoisin aika vuodessa

Jyväskylässä sijaitsevan olutravintola Harry´sin ravintolapäällikkö Mikko Paajasen mukaan pikkujoulukausi näkyy kesän lisäksi nousevana piikkinä myynnissä.

– Näkee, että ihmiset liikkuvat paljon enemmän. Pikkujoulu jatkuu meillä joulua edeltävään viikonloppuun asti. Viimeisenä viikonloppuna huomaa, että on enemmän rauhallisempaa väkeä. Juhlitaan ystävien ja perheen kesken.

Taloustilanne ei ole vaikuttanut paljonkaan myyntiin

Tamperelaisen Bar K:n apulaisjohtajatar Mari Lähdesmäki on positiivisesti yllättynyt asiakasmääristä. Vaikka monilla yrityksillä ei tällä hetkellä menekään kovin hyvin, ne järjestävät kaikesta huolimatta pikkujouluja.

– Hyvin on asiakkaita riittänyt, vaikka pelättiin, että tulee hiljaisempi pikkujoulukausi. Ajat on mitä on. Meidänkin asiakaskunnalta kuulee, kuinka ihmiset saavat töistä kenkää. Jotenkin sitä automaattisesti ajattelee, että firmoissa ei juhlita paljon sen takia, että menee huonommin, Lähdesmäki sanoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja