Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäispasta - helpolla, halvalla ja hetkessä

Julkaistu 19.02.2019 20:19

Herkullisen äyriäispastan voi loihtia myös helpolla, halvalla ja hetkessä - jos hiukan oikoo ja käyttää pakasteita.

Täytyy myöntää, että hivenen jännitin noukkia pakastealtaasta valmista äyriäissekoitusta. Rakastan äyriäisiä yli kaiken, mutta olen aiemmin ostanut niitä aina erikseen ja yleensä tuoreena. En myöskään ollut varma, miten monenlaisista äyriäisistä koostuva sekoitus käyttäytyy kypsyessään. Jääkö jokin sitkeäksi, koska on vielä raaka ja toinen, koska on jo ylikypsä? Arkihuoleni kauas heitin maistaessani lopputulosta. Eihän se merestä nostetulle saaliille pärjää, mutta näillä leveysasteilla en ole vielä kertaakaan törmännyt oikeasti tuoreeseen katkarapuunkaan. Pakastekatkis on täysin erimakuinen tuoreen kanssa, mutta molemmat ovat silti mauiltaan erinomaisia.

Ja mikäli tuoretta kamaa kaupasta löytyisi, joutuu äyriäisiä ostamaan yleensä melko suurina määrinä, mikä ei taas pienen porukan äyriäisruoissa toimi. Siispä vitosen pussi/paketti kouraan ja herkuttelemaan.

VINKKI! Jos haluat hifistellä, erota katkaravut muista äyriäisistä ja lisää ne mukaan kastikkeeseen vasta loppuminuutilla.
HUOM! Uusimmat ruokaseikkailut näet Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.

Äyriäispasta
2 hlölle
200-250 g äyriäissekoitus (pakaste, sulatettuna)
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
200 g tomaattimurskaa
150-200 g mieleistä pastaa
0,5 tl chilirouhetta
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
yrttiä viimeistelyyn, esim. persilja tai basilika

Sulata äyriäissekoitus (mieluiten ilman mikroa, ettei tule sitkeäksi). Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan. Veden kiehuessa lisää merisuola (1 rkl/1 litra).

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Lisää valkosipulisilppu ja chilirouhe ja kuullota minuutti. Lisää äyriäiset ja anna paistua hetki. Lisää tomaattimurska ja laske lämpöä. Mausta kevyesti pippurilla. Laita pastat kiehumaan. Tarkista soosin maku ja mausta mieleiseksi.
Kun pasta on al dente, valuta se ja tarjoile äyriäiskastikkeen kera. Ripottele pinnalle yrttejä.

Lisää aiheesta:

Sydänsimpukat papujen ja fenkolin keraSpaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäTuoretomaattikeitto katkaravuillaHummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaanGrillattua mustekalaa vaahterasiirappi-chilikastikkeen ja pistaasipähkinärouheen keraGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdellä
pastareseptiäyriäisetsea foodäyriäsäyriäisruokaitalialainen

Tuoreimmat aiheesta

pasta
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 29.11.201909:11
    italialainen

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä