Herkullisen äyriäispastan voi loihtia myös helpolla, halvalla ja hetkessä - jos hiukan oikoo ja käyttää pakasteita.
Täytyy myöntää, että hivenen jännitin noukkia pakastealtaasta valmista äyriäissekoitusta. Rakastan äyriäisiä yli kaiken, mutta olen aiemmin ostanut niitä aina erikseen ja yleensä tuoreena. En myöskään ollut varma, miten monenlaisista äyriäisistä koostuva sekoitus käyttäytyy kypsyessään. Jääkö jokin sitkeäksi, koska on vielä raaka ja toinen, koska on jo ylikypsä? Arkihuoleni kauas heitin maistaessani lopputulosta. Eihän se merestä nostetulle saaliille pärjää, mutta näillä leveysasteilla en ole vielä kertaakaan törmännyt oikeasti tuoreeseen katkarapuunkaan. Pakastekatkis on täysin erimakuinen tuoreen kanssa, mutta molemmat ovat silti mauiltaan erinomaisia.
Ja mikäli tuoretta kamaa kaupasta löytyisi, joutuu äyriäisiä ostamaan yleensä melko suurina määrinä, mikä ei taas pienen porukan äyriäisruoissa toimi. Siispä vitosen pussi/paketti kouraan ja herkuttelemaan.
VINKKI! Jos haluat hifistellä, erota katkaravut muista äyriäisistä ja lisää ne mukaan kastikkeeseen vasta loppuminuutilla.
HUOM! Uusimmat ruokaseikkailut näet Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.
