Avokadosta on moneksi – valmista herkullista pestoa

shutterstock_298034351
Lisäämällä pestoon avokadoa saat siitä herkullisen kermaisaa. Shutterstock

Pesto sopii moniin erilaisiin ruokiin ja se on helppo valmistaa myös itse. Kokeile erilaista pestoa ja lisää joukkoon avokadoa!

Avokado käy moneen eri ruokaan ja sitä voi käyttää myös kauneudenhoidossa pehmentävänä naamiona. Tällä herkullisella ohjeella valmistat avokadosta maukasta pestoa. Avokado tekee pestosta ihanan kermaisen ja se sopii loistavasti vaikka pastan kastikkeeksi.

Avokadopesto

3 rkl oliiviöljyä

3 valkosipulin kynttä paloiteltuna

1 kypsä avokado, leikkaa puoliksi ja poista kivi

1 ruukku tuoretta basilikaa

0,8 dl paloiteltuja saksanpähkinöitä

3 rkl sitruunanmehua

suolaa ja pippuria

Laita valkosipulit ja öljy kuumalle pannulle. Kun ne alkavat tiristä, ota pannu pois liedeltä. Kaada öljy ja valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää joukkoon avokado, basilika, saksanpähkinät ja sitruunanmehu. Anna sekoittua, kunnes ainekset ovat huolella sekoittuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile heti tai laita peitettynä jääkappiin. Säilyy jääkaapissa noin kolme päivää.

Lähde: Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja