Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä

Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä.
Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä.MTV
Julkaistu 09.10.2019 17:50

MTV LIFESTYLE

Avoin lasagne on helppo ja tyylikäs tapa tarjoilla pastaa. Tässä staraksi nousevat jokiravun pyrstöt. Lasagnelevyt on leikattu leveiksi suikaleiksi, lasagnetteksi. Tuorepasta toimii parhaiten, mutta homma hoituu esikeitetylläkin. Resepti on helpotettu versio tästä.

HUOM! Nosta ravunpyrstöt kokkauksen alussa jääkaapista, etteivät ole tarjotessa niin kylmiä. Voit näyttää niille hyvin varovasti lopussa myös pannua.

PS. Tsekkaa myös 12 muuta lasagnereseptiä! 

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.

Avoin lasagne jokiravuilla

2 pääruokaa tai 4 alku- tai väliruokaa

200 g jokiravunpyrstöjä
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 purjo, valkoinen osa ohueksi siivutettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tl fenkolinsiemeniä
3 vartta tuoretta rakuunaa
3 vartta tuoretta tilliä
3 timjamivarren lehdet
1 laakerinlehti
50 g voita
2 rkl tomaattipyreetä
lasi valkoviiniä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kanalientä
0,5 dl kuohukermaa
200 g tuoretta pinaattia
lasagnelevyjä, mieluiten tuorepastaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

 Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Lisää salottisipuli, porkkana, purjo, valkosipuli, fenkolinsiemenet, rakuuna, tilli, timjami ja laakerinlehti. Laske lämpöä miedolle ja hämmentele seosta 15 min.

Lisää 50 g voita ja tomaattipyree. Hämmennä hetki ja nosta lämpöä keskilämmölle. Kaada sekaan valkoviini ja anna sen porista puolilleen. Lisää vehnäjauho koko ajan sekoittaen niin, ettei siitä tule klimppejä.

Lisää hiljalleen kanaliemestä puolet koko ajan sekoittaen. Maista ja ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista hiljalleen 15 min ja lisää kanalientä sen verran, että nesteen koostumus on kuohukerman paksuista.

Täytä iso kattila tai kasari vedellä ja kuumenna se kiehuvaksi. Mausta suolalla. Ryöppää pinaatit nopsaan ja nosta kuivumaan. Keitä lasagnelevyt samassa vedessä al dente -kypsyyteen. Valuta ja ripottele pastan päälle hiukan oliiviöljyä, ettei se takerru itseensä tai alustaan. Mikäli käytit kuivapastaa, leikkaa levyistä leveitä soiroja. 

Sekoita kastikkeeseen kerma. Maista ja mausta. Surauta sileäksi sauvasekoittimella.

Aseta lautasen keskelle ruokalusikallinen pinaattia. Kaada hiukan kastiketta päälle. Laita päälle kolme pastasoiroa ja niiden päälle hiukan ravunpyrstöjä. Asettele päälle pari pastasoiroa ja niiden päälle hiukan ravunpyrstöjä sekä lorauta pinnalle kastiketta. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruokaKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäKantarellilasagne - sesongin helppo herkkuLihapullat osa 20 - Klassinen lihapullapastaFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan keraPinaattilasagne
italialainenpastajokirapureseptilasagne

Tuoreimmat aiheesta

italialainen
  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 01.11.201913:39
    osso buco

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä