Avain laihtumiseen saattaa löytyä jääkaapistasi – uskoisitko tätä?

jogurtti
Shutterstock

Suoliston bakteeritasapainosta kannattaa pitää huolta. Sillä saattaa olla vaikutuksensa myös painonhallintaan, uutisoi Foxnews. 

Oletko joskus yrittänyt laihduttaa tosissasi kaikkien oppien mukaan, mutta paino ei ole silti pudonnut? Washington Universityn tekemä tutkimus esittää, että suoliston bakteereilla saattaa olla vaikutuksensa laihtumiseen. Jos bakteeritasapaino ei ole kunnossa, laihtuminen voi olla hankalaa.

Tutkimukseen osallistui joukko kaksosia, joista toinen oli normaalipainoinen ja toinen ylipainoinen. Selvisi, että hoikilla oli vatsassaan bakteereja, jotka tehostavat aineenvaihduntaa ja hillitsevät ruokahalua, kun taas ylipainoisilta löytyi bakteereja, joiden vaikutukset ovat juuri päinvastaiset. Tutkimuksen mukaan laihduttaminen voikin teoriassa olla mahdotonta, mikäli bakteeritasapaino ei ole kunnossa.

Bakteeritasapainoa voi edesauttaa itse syömällä tuotteita, joissa on probiootteja, kuten maitohappobakteereja. Niitä on lisätty esimerkiksi joihin maitotuotteisiin. Probiootit parantavat aineenvaihduntaa ja tukevat painonpudotusta. 

Lähde: Foxnews

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja