Avaa pullo kengällä! Uskomattomia vinkkejä viinin ystäville

Viini+kenkä
Shutterstock

Illallisvieraasi saapuu liian aikaisin ja viinipullon avaajakin on hukassa. Älä panikoi, sillä nämä käytännölliset vinkit pelastavat sinut kiperistä tilanteista.

Sinun ei tarvitse omistaa suurta välinevalikoimaa ja viinikirjakokoelmaa, vaan viiniin voi suhtautua myös rennommalla otteella. 

Avaa viinipullo kengällä

Tekeekö mielesi viiniä, mutta avaaja on hukassa? Älä huoli, sillä viinipullo aukeaa kätevästi myös kengän avulla. Aseta viinipullo kantapään kohtaan ja kopauta sitä muutaman kerran varovasti seinää vasten. Korkin pitäisi pompahtaa ulospäin, jolloin korkki lähtee helposti ulos vetämällä. Ole kuitenkin varovainen, ettei pullo mene rikki.

Viinin nopea jäähdytys

Vieraasi saapuu illalliselle, mutta valkoviini ei ole ehtinyt jäähtyä tarpeeksi. Kun haluat viilentää viinin todella nopeasti, kääri se märkään talouspaperiin ja laita pakastimeen kymmeneksi minuutiksi.

Kun viini on jäähtynyt, pidä pullo kylmänä asettamalla se jäätä ja suolaa sisältävään astiaan. Suola alentaa jään jäätymispistettä, ja pitää viinin helpommin kylmänä. 

Pidä juoma kylmänä 

Kun viini on kaadettu lasiin, se lämpenee nopeasti. Jos et halua nauttia juomaa nopeaan tahtiin, lisää lasiin jäädytettyjä viinirypäleitä. Viinirypäleet pitävät juoman kylmänä, sekä tuovat juomaan väriä. Toisin kuin jääpalat, jäädytetyt viinirypäleet eivät laimenna viiniä. Muista kuitenkin pakastaa rypäleet hyvissä ajoin. 

Säilytä avattu pullo kylmässä

Älä koskaan säilytä punaviiniä yli 20 asteessa. Vältä myös auringonvaloa, ja säilytä pullo kyljellään. Jos haluat siemailla pullosta vain lasillisen, säilytä loppu viini jääkaapissa. Viini säilyy avattuna 3–5 päivää.  

Ylimääräisen viinin voi myös pakastaa jääpalapussissa. Sopivan kokoiset, jäädytetyt viinikuutiot voi käyttää kätevästi ruoanlaitossa, esimerkiksi kastikkeisiin.

Tilaa pullo ravintolassa

Ravintolassa kannattaa aina tilata kokonainen pullo viiniä lasillisen sijaan. Yksi lasillinen voi maksaa sinulle enemmän kuin kokonainen pullo ravintolalle. Lisäksi et voi koskaan tietää, kuinka kauan viinipullo, josta lasillisesi kaadetaan, on ollut avattuna.

Osta vähemmän tunnettuja merkkejä

Viiniä ostaessa kannattaa valita vähemmän tunnettuja tuotemerkkejä. Vähemmän tunnetut merkit eivät ole yhtä kalliita kuin suositut viinit, mutta maku saattaa yllättää positiivisesti. Tutustu valikoimiin, ja kokeile rohkeasti uusia tuotteita. 


Lähde: Dailymail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja