Auttaako omenaviinietikka laihtumaan? Kristin nautti juomaa päivittäin kuukauden – näin kävi painolle

omenaviinietikka laihdutus omena
Nainen joi kuukauden ajan omenaviinietikalla maustettua vettä ja huomasi sillä olevan sekä negatiivisia että positiivisia vaiktuksia. Shutterstock

Kuukauden ajan laihduttavista ominaisuuksistaan tunnettua omenaviinietikkaa nauttinut nainen ei vakuuttunut hehkutetun ainesosan vaikutuksista. 

Moni on taatusti joskus lukenut artikkeleita omenaviinietikan rasvaa polttavista vaikutuksista, ja tämän laihdutuskeinon nimeen vannovatkin monet supertähdet aina Kourtney Kardashianista Victoria Beckhmaniin.

Harvard Health -julkaisun mukaan pääperiaate kyseisessä dieetissä on se, että omenaviinietikkaa tulisi nauttia kaksi teelusikallista ennen jokaista ateriaa. Tämän ainesosan väitetään muun muassa vähentävän ruokahalua ja tehostavan ruoansulatusta.

Terveystoimittaja Kristin Canning päätti testata, pitävätkö väitteet tämän raaka-aineen hyödyistä paikkansa. Nainen joi kuukauden ajan omenaviinietikalla maustettua vettä ja huomasi, että kyseessä ei todellakaan ole mikään ihmeaine.

Etikalla ei vaikutusta painoon tai ruokahaluun

Vaikka omenaviinietikan väitetään vaikuttavan ruokahaluun, tämä hyöty jäi Canningilta saamatta. Ruokahalu ei vähentynyt, vaikka nainen nautti etikan pääasiassa isoon vesilasilliseen sekoitettuna.

– Toivoin, että ylimääräinen nesteytys saisi minut tuntemaan itseni vähemmän nälkäiseksi. Valitettavasti en huomannut lainkaan eroa nälkätasojeni tai sen suhteen, kuinka paljon söin, Canning kertoo.

Omenaviinietikka ei siis auttanut naista muuttamaan ruokailutottumuksia – eikä sillä ollut vaikutusta myöskään vaa’an lukemaan.

– Punnitsin itseäni koko kokeilujakson ajan, ja lukema pysyi samana.

Kuukauden aikana nainen huomasi myös, että happaman omenaviinietikan nauttiminen ennen treenejä ei ollut lainkaan hyvä idea. Lenkkeily hapot mahassa tuntui Canningin mukaan lievästi sanottuna siltä, kuin hänen ruokatorvensa olisi tulessa.

Maustettu vesi teki juomisesta helpompaa

Omenaviinietikalla ei kuitenkaan ollut pelkästään negatiivisia vaikutuksia. Canning nimittäin huomasi omenaviinietikalla maustetun veden maistuvan todella hyvälle. Nainen vaihtoi jopa osan päivittäisistä kahvikupillisista tähän juomaan.

– Se tosiasia, että omenaviinietikalla maustettu vesi maistuu paremmalta kuin pelkkä vesi, sai minut juomaan entistä enemmän. Olin paremmin nesteytetty kuin ennen, ja kyllä, kävin myös pissalla aiempaa useammin.

Kuukauden kokeilujakso ei saanut naista luovuttamaan täysin omenaviinietikan suhteen.

– Sekoitan edelleen omenaviinietikkaa smoothieisiin, cocktaileihin ja veteen. Se antaa raikkaan maun juomiin, joista todella nautin. Olen myös alkanut käyttää omenaviinietikkaa salaatinkastikkeisiin sekä lihan ja kasvisten marinointiin, Canning toteaa ja suosittelee kaikkia kokeilemaan samaa.

Suomalainen Noora laihtui syömällä kouluruokaa. Katso videolta huima muutos!

0:16

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja