Australialaisbaari antoi porttikiellon haiseville ja varasteleville asiakkaille: "Ne kurottavat kaulaansa ja näpistävät leipää paahtimesta"

Kuva Kameraone
Kuva Kameraone

Emut eivät enää saa vierailla suosikkipubissaan, koska niiden varastelua ja kakkailua ei katseltu hyvällä.

Australialaispubi joutui hankkiutumaan eroon liian innokkaista asiakkaistaan. Baari Queenslandin Yarakassa joutui antamaan kahdelle emulle porttikiellon, kertoo The Guardian.

Emut Kevin ja Carol eivät enää saa vierailla suosikkipubissaan. Baarin toisen omistajan Gerry Gimblettin mukaan osasyy on kaksikon huono käytös.

– Ne varastelevat asioita asiakkailta, varsinkin heidän ruokiaan. Ne kurottavat kaulaansa ja näpistävät leipää paahtimesta, Gerry kuvailee.

Kevinin ja Carolin haju osasyy ongelmaan 

Varkaudetkaan eivät kuitenkaan ole porttikiellon pääsyy: Kevinin ja Carolin hygieniakäytännöissä on toivomisen varaa. Ne haisevat.

– Pääasiallinen syy porttikieltoon ovat niiden jätökset. Ne ovat valtavia, hyvin suuria ja hyvin pahanhajuisia, ja niistä jää isoja tahroja, Gerry sanoo.

"Kun ne oppivat kiipeämään portaita, meidän täytyy ryhtyä kovempiin toimiin"

Kevinin ja Carolin varalta pubin oven eteen on nyt viritetty kettinki. Gerryn aviomiehen Chrisin mukaan myös "pahimpaan" on varauduttu, ja köysi korvataan tarvittaessa tukevammalla esteellä. Toistaiseksi vain yksi ovi on peitetty, sillä emut eivät kulje portaita.

– Ne eivät ole laatikon terävin veitsi, sanotaanko näin, Chris kuvailee eläinten älyä.

– Kun ne oppivat kiipeämään portaita, meidän täytyy ryhtyä kovempiin toimiin.

"Rakastamme niitä, mutta ne eivät ole enää tervetulleita"

Emut ovat Gerryn mukaan paikallinen nähtävyys, ja vuonna 2018 niitä kuoriutui alueella useita. Vain Kevin ja Carol ovat jäljellä. Vasta viime aikoina ne ovat alkaneet tuppautua pubiin häiriköimään asiakkaita.

Gerryn mukaan kaksikin emua on pubissa liikaa, sillä Yarakassa asuu alle 20 henkeä.

– Rakastamme niitä [emuja] osana Yarakaa, mutta ne eivät ole enää tervetulleita sisään, Gerry toteaa.

Lähteet: Theguardian.com, KameraOne

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja