Asiantuntijat tyrmäävät: "Tipaton tammikuu on täysin turha"

Tipaton
Shutterstock

Brittiasiantuntijoiden mukaan tipattomasta tammikuusta ei välttämättä ole mitään hyötyä hyvinvoinnin kannalta. Pahimmassa tapauksessa se voi jopa kannustaa juomaan lisää.

Riehakkaan uudenvuoden juhlinnan jälkeen moni suomalainen päättää muuttaa elämäntapansa terveellisimmiksi. Monille se tarkoittaa myös tipatonta tammikuuta.  Yhdestä alkoholittomasta kuukaudesta ei kuitenkaan brittiasiantuntijoiden mukaan juurikaan ole terveydelle hyötyä – erityisesti jos juominen on ollut aiemmin jatkuvaa ja helmikuussa palataan vanhoihin kosteisiin tapoihin.

"Ei lääketieteellistä hyötyä"

Brittilääkäreiden mukaan tipaton kuukausi on lääketieteellisesti täysin turha, eikä pitkällä aikavälillä paranna maksan hyvinvointia. Englantilaisen voittoa tavoittelemattoman maksayhdistyksen The British Liver Trustin mukaan tammikuun tipattomuus voi sen sijaan antaa harhaanjohtavan turvan tunteen, sillä tipattomuus johtaa usein alkoholipitoiseen helmikuuhun. Tällainen äkillinen muutos voi vaurioittaa maksaa.

– Yhteen kuukauteen täsmentyvä tipaton aikaväli ei ole oikea tapa parantaa maksan terveyttä. Parempi vaihtoehto on luopua alkoholinkäytöstä vaikkapa muutamana päivänä viikossa koko vuoden ajan, The British Liver Trustin toimitusjohtaja Andrew Langford muistuttaa.

Lähteet: Daily Mail

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.