Asiantuntijan vinkit: Näin tofu kannattaa maustaa

tofu
Marinoidulla tofulla voi korvata vaikkapa lihan. Shutterstock

Tofu on etenkin kasvissyöjien suosimaa herkkua, joka sopii loistavasti korvaamaan lihan illallispöydässäkin. Poimi vinkit siihen, kuinka tofu kannattaa maustaa, jotta se olisi parhaimmillaan. 

Tofu itsessään ei maistu miltään. Tästä syystä tofun maustamiseen kannattaa panostaa. Ruokabloggaaja Hellapoliisi Kati Jaakonen muistuttaa, että saatavilla on myös valmiiksi marinoitua tofua, joka on takuuvarma valinta etenkin tofun käyttöön totutteleville.

– Marinoitu tofu on varma valinta ja maistuu aina takuuvarmasti hyvältä, Hellapoliisi toteaa.

Rajattomat mahdollisuudet

Tofua voi marinoida oman maun mukaan – ja näin moni haluaakin toimia valmismarinadeja välttääkseen. Hellapoliisi muistuttaa, että parhaan lopputuloksen saa aikaan silloin, kun tofun on annettu marinoitua yön yli.

– Tofua voi marinoida erilaisilla itse valmistetuilla maustekastikkeilla tai marinadeilla. Valkosipuli, soijakastike, tuore inkivääri hienonnettuna, sitruunaruoho, limetinlehdet – kaikki nämä antavat helposti upeaa makua tofulle, Hellapoliisi listaa.

Bloggaaja vinkkaa, että tofun rinnalle sopii hyvin myös makea twisti.

– Lisää mausteiden lisäksi hieman öljyä ja halutessasi aavistus makeutta vaikkapa agavesiirapin tai hunajan muodossa. Pippurikin toimii rouhittuna loistavasti, Hellapoliisi toteaa.

KATSO HELLAPOLIISIN RESEPTI: Tofu-riisipastakeitto

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!