Asiantuntija yllättää: Viski sopii ruokajuomaksi

Viskilasi
Shutterstock

Oletko tullut ajatelleeksi, että juhlaillallisella viinin sijaan voisi nauttia ruokajuomana myös erilaisia viskilaatuja?

Usein viski nautitaan sellaisenaan tai osana drinkkejä. Tanskalainen viskiasiantuntija Martin Markvardsen huomauttaa, että harva tulee ajatelleeksi, kuinka hyvin viski sopii myös ruokajuomaksi.

– Ihmiset ovat yllättyneitä siitä, että viskiä voi juoda viinin sijaan – ja entistä yllättyneempiä siitä, kuinka hyvin viski sopii ruokajuomaksi, Markvardsen kertoo.

Ruoan kanssa tai osana ruokaa

Viskiä on käytetty jo pitkään tärkeänä tiettyjen ruokalajien raaka-aineena: esimerkiksi skotlantilaisissa kakuissa viskillä on merkittävä rooli erottuvan makunsa ansiosta. Asiantuntija huomauttaa, että viski on yllättävän monipuolinen juoma.

– Viski sopii hyvin sekä erilaisten ruokien seuraksi että osaksi erilaisia ruokia, Markvardsen toteaa.

Työnsä puolesta Markvardsen on ollut mukana järjestämässä lukuisia tapahtumia viskin ympärillä. Esimerkiksi illallisia, joilla eri viskilaatuja tarjoillaan useamman ruokalajin illallisen yhteydessä on järjestetty paljon.

Kaikkien ruokalajien seuraksi viski ei kuitenkaan sovi.

– Keittojen kanssa viski ei sovi, mutta kaikenlaisten liharuokien kanssa se sopii hyvin juotavaksi ruokajuomana, Markvardsen kertoo.

Asiantuntijan vinkit

Kahvin kanssa Markvardsen suosittelee kypsää viskiä. Pala tummaa suklaata kannattaa yhdistää tähän elämykseen.

Ruoan jälkeen kannattaa suosia viskejä, joissa on paljon makuja. Ruoan jälkeen olo on usein onnellinen ja tyytyväinen ja keho on täynnä makuja. Voimakas, maukas ja savunmakuinen viski sopii hyvin ruoanjälkeiseen olotilaan.

Jäätelön seuraksi kannattaa valita viski, jossa on vaniljan makua. Silloin jälkiruoka ja viskin aromit kulkevat käsi kädessä.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja