Asiantuntija vinkkaa yllättävän säästökikan: "Meillä ovat ruokalaskut pienentyneet"

Näin säästät syksyn ruokamenoissa 8:48 Näin säästät syksyn ruokamenoissa
KATSO VIDEO: Näin säästät rahaa ruokaostoksilla!

Ruokaostoksissa voi säästää yllättävilläkin keinoilla. 

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin tällä viikolla kerroimme, ruokakaupan tarjouksia hyödyntäessä kannattaa käyttää harkintaa. Marttojen kehittämispäällikkö Taru Karonen muistutti Huomenta Suomessa, että aina pelkän kilohinnan tuijottaminen ei välttämättä ole kannattavaa.

– Kannattaako ostaa halvempi kahden kilon pussi vai pikkuisen kalliimpi kilon pussi, jos se on sellainen tuote, että sitä kahta kiloa ei tule käytettyä? Sittenhän se ei ole säästöä, jos se menee ruokahävikkiin, Karonen muistutti. 

Yllättävä säästökikka: Ruokaostosten kotiin tilaaminen voi tuoda säästöjä

Ruokamenoja laskeskellessa on syytä pitää mielessä erityisesti suunnitelmallisuus. Kun ruokaostokset suunnittelee etukäteen, sortuu epätodennäköisemmin esimerkiksi heräteostoksiin. 

Karonen itse kertoi Huomenta Suomessa yhden, hieman yllättävänkin säästövinkin: ruokaostosten kotiinkuljetuksesta maksaminen voi olla jopa kannattavaa.

– Itse ainakin säästän siinä, että en mene haahuilemaan heräteostosten maailmaan, vaan tuodaan ovelle ne ruoat, mitkä olen harkiten miettinyt. Vaikka siinä on se seitsemän tai kahdeksan euron kuljetusmaksu, niin meillä ovat ainakin ruokalaskut pienentyneet.

Millä muilla tavoilla asiantuntijan mukaan voi säästää ruokamenoissa? Entä mitä kannatta pitää mielessä vessapaperia ostaessa? Katso videolta Huomenta Suomen haastattelu.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.