Asiantuntija vastaa ikuisuuskysymykseen: Pitääkö juusto laittaa pizzassa täytteiden alle vai päälle?
Juuston paikka pizzassa jakaa innokkaat kokkailijat kahteen leiriin. Toisten mielestä juusto lisätään pizzan päälle viimeisenä, toisten mielestä taas juuston paikka on heti tomaattikastikkeen jälkeen, eli täytteiden alla.
Kuuluuko juusto laittaa pizzassa täytteiden alle vai päälle? Makuja-toimitus kysyi asiaa ravintoloitsija Antto Melasniemeltä, joka pyörittää Helsingissä kehuja ja mainetta niittänyttä Putte's Bar & Pizza -ravintolaa.
– Täytteet on yleensä hyvä laittaa juuston päälle. Täytteistä haihtuva neste tekee helposti taikinasta puuromaista, Melasniemi ohjeistaa.
Entä, jos pizzaan haluaa myös jotain muuta juustoa tavallisen pizzajuuston lisäksi?
– Pizzaan voi mausteeksi ripotella esimerkiksi hieman parmesaania, laittaisin tämän myös muun juuston tavoin täytteiden alle.
Mahdollisimman rapeasta pizzapohjasta haaveilevan kannalta vastaus on siis yksinkertainen: juuston paikka on täytteiden alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka