Asiantuntija varoittaa juomavirheestä, jonka ihmiset tekevät kotibileissä: "Makuero on valtava"

drinkki purkissa
Lasipurkki on käytännöllinen ja näyttävä tarjoiluastia. Shutterstock

Häät, valmistujaiset tai muut suuret juhlat aiheuttavat aina oman haasteensa, kun puhutaan juomatarjoiluista. Asiantuntija varoittaa tekemästä kotona järjestetyissä juhlissa yleistä virhettä.

Baarimestari Henu Lahti lupaa, että drinkkien valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta lopputulos on sitäkin palkitsevampi. 

– Cocktailien tekoon ei tarvita pelejä ja pensseleitä, vaan kaikki tarvittava löytyy kotoa, Lahti toteaa.

Älä osta suoraan halvinta juomaa

Cocktailbuffettia rakentaessa Lahti kehottaa kiinnittämään erityistä huomiota myös alkoholin laatuun.

– Toinen virhe, jonka ihmiset tekevät kotibileissä on se, että ihmiset ostavat sen kaikkein halvimman pullon mitä löytyy. Siihen on olemassa ihan yksinkertainen syy, miksi cocktailbaarit käyttävät laadukkaita alkoholeja. Se makuero on niin valtava, Lahti toteaa.

Vaikka alkoholin laatuun panostaisikin, kotioloissa yhden juoman hinnaksi tulee korkeintaan 1,50 euroa. Tämä on huomattavasti vähemmän, jos vertaa cocktailbaarien hinnastoon.

Laajempaa drinkkibuffettia suunnitellessa kustannuksia voi myös jakaa pyytämällä osallistujia tuomaan mukanaan jonkun tarvittavan ainesosan.

Tarjoiluastiaksi kannattaa hankkia rento ja käytännöllinen kannellinen lasipurkki, jossa juoman sekoitus tai ravistus onnistuu kätevästi. Koristeissa vain mielikuvitus on rajana! 

Rakenna juhliin drinkkibuffet

Jos booli tuntuu tylsältä vaihtoehdolta, kokeile helppoa ja edullista, mutta sitäkin hauskempaa tarjoilutapaa – drinkkibuffettia!

Drinkkibuffet on huoleton tarjoilutapa, jossa juomat sekoitetaan valmiiksi kannuihin. Yhdestä kannusta voi esimerkiksi löytyä ainekset kymmeneen juomaan. Näin ollen isännän tai emännän ei tarvitse huolehtia muuta kuin siitä, että juoma ei lopu kannuista kesken, ja että jäitä on riittävästi.

Jäiden määrä onkin Lahden mukaan tyypillinen virhe, jonka ihmiset juhlissa tekevät. Drinkeissä jäitä tarvitaan runsaasti etenkin tarjoiluvaiheessa, joten ison jääpalasäkin ostamista tai jääpalojen hankkimista varastoon kannattaa todella harkita. 

Katso videolta, mitä välineitä tarvitset. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja