Asiantuntija varoittaa: Jauhelihaa ei koskaan kannata ostaa valmiiksi pakattuna
Amerikkalainen asiantuntija suosittelee aina ostamaan jauhelihan aina tuoretiskistä, eikä hän kannata valmiiksi pakattujen lihatuotteiden valitsemista. Esimerkiksi parhaat hampurilaispihvit syntyvät hänen mukaansa lihatiskiltä ostetusta jauhelihasta.
Lihan kypsennykseen perehtynyt kirjailija Meathead Goldwyn kertoo Foxnews-sivustolle, ettei jauhelihaa ole pakko ostaa suoraan lihakauppiaalta, mikäli haluaa mahdollisimman laadukasta raaka-ainetta. Ensimmäinen asia, johon ruokakaupassa kannattaa asiantuntijan mukaan kiinnittää huomiota, on se, onko liha valmiiksi pakattua, vai myydäänkö sitä irtotavarana.
– Jos valitset valmiiksi pakattua jauhelihaa, saat kaikkein huonolaatuisinta tarjolla olevaa raaka-ainetta, Goldwyn väittää.
Rasvaa ei kannata vältellä
Vaikka rasvan välttelemisestä puhutaan paljon, eivät lihatuotteet ole asiantuntijan mukaan se paikka, missä rasvan määrää kannattaa vähentää. Goldwynin mukaan noin 20 prosentin rasvapitoisuus on erityisen oivallinen valinta, mikäli liha on tarkoitus grillata.
– Kun grillaa kuumassa lämpötilassa ja rasva kuumenee, siihen kehittyy loistavia makuja ja aromeita.
– Olen jopa suositellut valitsemaan lihaa, jossa rasvaa on 30 prosenttia, Goldwyn toteaa.
Lähde: Fox News
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit