Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Asiantuntija: Näitä maitotuotteita kannattaisi suosia

Asiantuntijan muistuttaa, että hapatetut maitovalmisteet sisältävät keholle hyödyllisiä bakteereja.
Asiantuntijan muistuttaa, että hapatetut maitovalmisteet sisältävät keholle hyödyllisiä bakteereja.Shutterstock
Julkaistu 02.06.2016 14:33
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Ravitsemusasiantuntija puhuu hapatettujen maitotuotteiden puolesta.

Maitotuotteita on tänä päivänä tarjolla valtavasti, mutta mitkä ovat niitä terveellisimpiä vaihtoehtoja? Liikuntaravitsemuksen asiantuntija Olli Ilander muistuttaa, että hapatetuissa maitotuotteissa on terveydelle erityisen hyödyllisiä piirteitä.

– Jogurtissa on omalla tavallaa erityisen hyödyllinen ja mielenkiintoinen piirre – ja se on maitohappobakteeripitoisuus

– Kaikissa hapatetuissa maitovalmisteissa on niitä bakteereja – ja ne ovat monella tavalla hyödyllisiä, Ilander jatkaa.

Jos maitotuotteita syö tavallisesti rajoitetusti, suosittelee asiantuntija valitsemaan lautaselle tai lasiin hapatettuja maitovalmisteita.

– Jos haluaa laittaa maitovalmisteita paremmuusjärjestykseen, niin hapatetut maitovalmisteet ovat siinä mielessä hyödyllisempiä kun sellaiset, joita ei ole hapatettu, Ilander summaa.

Lisää aiheesta:

Lääkäri listaa: Kolme elintarviketta, jotka kannattaa vaihtaa toiseenLääkäri nimeää kolme elintarviketta, jotka kannattaa vaihtaa toiseenParas proteiinin lähde? Näitä Hanna Partanen suosittelee jokaisen ruokavalioonRuokamyytit elävät sitkeässä – ravitsemusasiantuntija: Kauhutarinat tekevät syömisestä haastavaaMT: Ravitsemusterapeutti Hanna Partasella tiukka mielipide maidon juomisestaAsiantuntija kiistää: Maitotuotteista ei tule matala-asteista tulehdusta
MaitoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Maito
  • 13.1.11:29
    Tutkimustulokset

    Maidosta paljastui tärkeä terveyshyöty

  • 03.12.202414:33
    Terveys ja hyvinvointi

    Ruotsalaistutkimus: Maidon juomisella huolestuttavat seuraukset naisille

  • 17.05.202407:33
    Ruokaniksit

    Jere testasi kikan maitotölkin "jurppivaan korkkiin"

  • 19.09.202307:22
    Kahvi

    Hanski kaatoi kahviinsa yli kaksi viikkoa "vanhaa" rasvatonta maitoa ja yllättyi

  • 01.10.202209:42
    Kahvi

    Hanski kaatoi kahviinsa yli kaksi viikkoa sitten "vanhaksi" mennyttä rasvatonta maitoa ja yllättyi