Asiantuntija: Näitä maitotuotteita kannattaisi suosia
Ravitsemusasiantuntija puhuu hapatettujen maitotuotteiden puolesta.
Maitotuotteita on tänä päivänä tarjolla valtavasti, mutta mitkä ovat niitä terveellisimpiä vaihtoehtoja? Liikuntaravitsemuksen asiantuntija Olli Ilander muistuttaa, että hapatetuissa maitotuotteissa on terveydelle erityisen hyödyllisiä piirteitä.
– Jogurtissa on omalla tavallaa erityisen hyödyllinen ja mielenkiintoinen piirre – ja se on maitohappobakteeripitoisuus
– Kaikissa hapatetuissa maitovalmisteissa on niitä bakteereja – ja ne ovat monella tavalla hyödyllisiä, Ilander jatkaa.
Jos maitotuotteita syö tavallisesti rajoitetusti, suosittelee asiantuntija valitsemaan lautaselle tai lasiin hapatettuja maitovalmisteita.
– Jos haluaa laittaa maitovalmisteita paremmuusjärjestykseen, niin hapatetut maitovalmisteet ovat siinä mielessä hyödyllisempiä kun sellaiset, joita ei ole hapatettu, Ilander summaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan