Arvo 8 500 euroa! Australialaiskokki kehitteli uskomattoman piirakan

piirakka
Kuvituskuva. Shutterstock

Australialaiskokki kehitti kolmessa viikossa piirakkareseptin, joka hämmästyttää arvokkailla ainesosillaan, kertoo Fox News.

Lahjakorteistaan ja kimppadiileistään tunnettu Groupon juhli kahden miljoonan ruokakupongin myymistä Australiassa pyytämällä sydneyläistä kokkia kehittelemään niin arvokkaan aterian, että siihen olisi varaa vain ihmisillä, joiden tuskin on koskaan ruokakupongeista tarvinnut kuullakaan. 

Piirakka sisältää:
– kahta erilaista ensiluokkaista häränlihaa, rinta- ja sisäfilettä, 2 kiloa kumpaakin
– kaksi Western Australian Whole Rock -hummeria
– 500 g Australian Winter Black -tryffeleitä
– paketillinen 23 karaatin syötävää kultaa
– 2 pulloa Penfolds Grange Reserve -viiniä
– kuivattuja italialaisia herkkutatteja
– taikinaa
– orgaanisia vihanneksia: porkkanoita, selleriä, purjosipulia, tomaattia, tomaattimurskaa ja -sosetta, timjamia
– kastiketta

Paddingtonin The Lord Dudley -hotellin kokki Paul Medcalf kehitteli Posh Pie -nimisen piirakan kolmessa viikossa. Piirakan ainesosiin lukeutuvat muun muassa huippulaatuiset lihat, hummerit ja harvinaiset tryffelit.

Piirakka ei ole sieltä halvimmasta päästä, sillä koko komeuden hinnaksi tuli noin 8 500 euroa. Vaikka piirakkaa markkinoidaan maailman kalleimpana, Guinnesin ennätyksiin on listattu vielä kalliimpi piirakka, joka popsittiin parempiin suihin brittiläisessä Fence Gate Innissä, Lancashiressä. Medcalfin piirakkaa voikin ennemmin kuvailla maailman kalleimmaksi Surf and Turf -tyyliseksi eli lihaa ja mereneläviä yhdisteleväksi piirakaksi.

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja