Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Arvo 8 500 euroa! Australialaiskokki kehitteli uskomattoman piirakan

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 21.05.2015 21:40

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Australialaiskokki kehitti kolmessa viikossa piirakkareseptin, joka hämmästyttää arvokkailla ainesosillaan, kertoo Fox News.

Lahjakorteistaan ja kimppadiileistään tunnettu Groupon juhli kahden miljoonan ruokakupongin myymistä Australiassa pyytämällä sydneyläistä kokkia kehittelemään niin arvokkaan aterian, että siihen olisi varaa vain ihmisillä, joiden tuskin on koskaan ruokakupongeista tarvinnut kuullakaan. 

Piirakka sisältää:
– kahta erilaista ensiluokkaista häränlihaa, rinta- ja sisäfilettä, 2 kiloa kumpaakin
– kaksi Western Australian Whole Rock -hummeria
– 500 g Australian Winter Black -tryffeleitä
– paketillinen 23 karaatin syötävää kultaa
– 2 pulloa Penfolds Grange Reserve -viiniä
– kuivattuja italialaisia herkkutatteja
– taikinaa
– orgaanisia vihanneksia: porkkanoita, selleriä, purjosipulia, tomaattia, tomaattimurskaa ja -sosetta, timjamia
– kastiketta

Paddingtonin The Lord Dudley -hotellin kokki Paul Medcalf kehitteli Posh Pie -nimisen piirakan kolmessa viikossa. Piirakan ainesosiin lukeutuvat muun muassa huippulaatuiset lihat, hummerit ja harvinaiset tryffelit.

Piirakka ei ole sieltä halvimmasta päästä, sillä koko komeuden hinnaksi tuli noin 8 500 euroa. Vaikka piirakkaa markkinoidaan maailman kalleimpana, Guinnesin ennätyksiin on listattu vielä kalliimpi piirakka, joka popsittiin parempiin suihin brittiläisessä Fence Gate Innissä, Lancashiressä. Medcalfin piirakkaa voikin ennemmin kuvailla maailman kalleimmaksi Surf and Turf -tyyliseksi eli lihaa ja mereneläviä yhdisteleväksi piirakaksi.

Lähde: Fox News

Lisää aiheesta:

Maailman parhaat kermaperunat! Ohjetta ylistetään: "Supersimppeli"Danny heitti kokkikaverilleen melkoisen McDonald's-haasteen – lopputulos ällistyttääLihakauppa loihti hittimakkaran, joka saa osan voimaan pahoin: "Olette menettäneet järkenne" Ravintola toi myyntiin maailman kalleimmat ranskalaiset – näin överiin settiin et Mäkkärissä tai Hesessä törmääMaailman parhaat kermaperunat – tässä on supersimppeli menetelmä, jolla teet elämäsi parhaat potut: "Todella maukkaita"Poke-villitys, josta et ole vielä kuullutkaan! Trendikkäät kaupunkilaiset postaavat kuvia someen
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää