Arjen pelastajat – pidä näitä terveellisiä raaka-aineita aina kaapissasi

jääkaappi
Shutterstock

Kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, on helppo sortua epäterveellisiin herkkuihin tai noutoruokaan.

Pidä näitä raaka-aineita kaapissasi, ja valmistat aina herkullista kotiruokaa. 

Tomaattimurska

Tomaattimurska säilyy kaapissa todella pitkään. Se on halpaa, ja antaa tomaattisen maun lähes mihin tahansa ruokaan. Tomaattimurskasta saat tehtyä nopeasti kastikkeen pastalle. Mausta tomaattimurska esimerkiksi valkosipulilla ja chilillä, ja lämmitä nopeasti kattilassa. Tomaattimurska on todellinen kiireisen arjen pelastaja.

Kaurahiutaleet

Kaurahiutaleita voidaan käyttää tavallisen puuron lisäksi yllättävän moniin ruokiin, ja lisäksi ne ovat hyvin edullisia. Voit käyttää kaurahiutaleita esimerkiksi mureketaikinaan ja leivonnaisiin, tai sellaisenaan jogurtin lisukkeena. Pidä huolta, että sinulla on aina ravitsevia kaurahiutaleita kaapissasi. 

Pähkinät

Pähkinät ovat hyväksi sydämesi terveydelle, ja lisäksi ne ovat herkullisia välipaloja. Tutkimukset osoittavat, että kourallisen pähkinöitä päivässä syövät elävät pidemmän ja terveellisemmän elämän. Pähkinöitä voit lisätä lähes mihin tahansa ruokaan tuomaan makua ja rapsakkaa koostumusta.

Jauhot

Monikäyttöiset vehnäjauhot soveltuvat niin leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen kuin leivitykseenkin. Pitämällä jauhoja aina kaapissasi, saat leivottua nopeasti esimerkiksi teeleipiä iltapalalle. 

Juusto

Pidä kaapissa aina suosikkijuustoasi. Juustolla saat taiottua makua useimpiin ruokiin, kuten pastakastikkeisiin. Voit syödä juustoa myös sellaisenaan, tai tarjoilla jälkiruoaksi hedelmien kera.

Kananmunat

Kananmunat ovat täynnä proteiinia säilyvässä muodossa. Kananmunat ovat terveellisiä, ja niistä saa loihdittua helposti herkullisia arkiruokia, kuten munakkaita ja pannukakkuja. Kananmunia voi keittää myös leivänpäälliseksi. 

Pakastevihannekset

Tuoreet vihannekset pilaantuvat helposti, mutta pakastevihannekset säilyvät käyttökelpoisina pitkään. Käyttövalmiita vihanneksia on helppo lisätä erilaisiin ruokiin, kuten kastikkeisiin ja piirakoihin. Pidä kotonasi aina pakastevihanneksia, ja saat ruokiin helposti väriä, makua ja terveellisyyttä. 

Riisi

Riisi on täyttävää, monipuolista ja pitkään säilyvää ruokaa. Riisiä käytetään usein lisukkeena, mutta se sopii hyvin myös tuomaan ruokaisuutta salaatteihin, wokkeihin, piiraisiin ja keittoihin. Riisistä loihdit yksinkertaisia aasialaisia ja meksikolaisia ruokia silloinkin, kun kaapit ammottavat tyhjyyttä.

Oliiviöljy

Pullollinen hyvää oliiviöljyä on aina järkiostos. Oliiviöljyä voit käyttää niin paistamiseen, leivontaan, kuin sellaisenaan salaatteihin. Öljy säilyy pitkään, ja sitä voi käyttää myös levitteiden korvaajana. 


Lähde: buzzfeed.com, huffingtonpost.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja