Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isoäidin kaurapuuro – näin teet elämäsi parasta kaurapuuroa Arjan ohjeilla

Shutterstock
Julkaistu 21.01.2020 07:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kaurapuuron ainekset

  • 1 l maitoa tai vettä
  • 4–5 dl tavallisia kaurahiutaleita, n. 6 dl pikakaurahiutaleita tai n. 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • (n. ½ tl suolaa)

Lisäksi

  • Esim. voisilmä, marjoja, sokeria, hunajaa, kanelia

Valmistusohje

Kaurapuuro valmistuu näin:

Annoksia: 4
Valmistusaika: 15 min

  1. Kuumenna neste kiehuvaksi – sekoita, jos nesteenä on maito.
  2. Lisää hiutaleet ja kypsennä välillä sekoittaen: tavallisia kaurahiutaleita 5 minuuttia, pikahiutaleita minuutti ja isoja kaurahiutaleita 10 minuuttia. Tarkista hiutaleiden keittoaika pakkauksesta.
  3. Anna puuron hautua kannen alla hetki. Mausta halutessasi suolalla. Tarjoile voisilmän, marjojen, sokerin, hunajan tai kanelin kanssa.

Arjan vinkki: Kaurapuuroon, johon ei lisätä suolaa, tottuu helpolla: kun syö puuron ilman suolaa ainakin 10 kertaa, alkaa viljainen kauran maku maistua parhaalta.

Lisää aiheesta:

Kahvipuuro – Arjan helppo reseptiPaluu menneisyyteen: Näin keität perinteisen kaurapuuronPaluu menneisyyteen: Näin teet perinteistä mannapuuroa!Superterveellinen aamupala: Aivan uudenlainen tapa valmistaa kaurapuuro!Kaurapuuroa ja omenasosettaHelppo riisipuuro
PuuroNopeat ja helpotVälipalatKasvisruoka

Kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen lapsuuden kaurapuuro tehtiin aina maitoon. Nappaa resepti elämäsi parhaaseen kaurapuuroon! Kaurapuuron resepti on Arja Elina Laineen kirjasta Kaura (Readme 2020).

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • 24.4.16:10
    Makea puuro

    Kaurapuuro Hans Välimäen tapaan

  • 13.3.11:59
    Makea puuro

    Mustikkapiirakkatuorepuuro, herkkukaurapuuro ja keksikaurapuuro

  • 27.01.202314:24
    Makea puuro

    Katin helppo ja nopea vispipuuro

  • 18.12.202015:13
    Joulupuuro

    Pekka Terävän joulupuuro ja marjaliemi

  • 15.09.202011:18
    Välipalat

    Suolainen kaurapuuro – Chrissy Teigenin helppo puuro on ihanan juustoinen