Isoäidin kaurapuuro – näin teet elämäsi parasta kaurapuuroa Arjan ohjeilla
Julkaistu
Kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen lapsuuden kaurapuuro tehtiin aina maitoon. Nappaa resepti elämäsi parhaaseen kaurapuuroon! Kaurapuuron resepti on Arja Elina Laineen kirjasta Kaura (Readme 2020).
Kaurapuuron ainekset
- 1 l maitoa tai vettä
- 4–5 dl tavallisia kaurahiutaleita, n. 6 dl pikakaurahiutaleita tai n. 4 dl isoja kaurahiutaleita
- (n. ½ tl suolaa)
Lisäksi
- Esim. voisilmä, marjoja, sokeria, hunajaa, kanelia
Valmistusohje
Kaurapuuro valmistuu näin:
Annoksia: 4
Valmistusaika: 15 min
- Kuumenna neste kiehuvaksi – sekoita, jos nesteenä on maito.
- Lisää hiutaleet ja kypsennä välillä sekoittaen: tavallisia kaurahiutaleita 5 minuuttia, pikahiutaleita minuutti ja isoja kaurahiutaleita 10 minuuttia. Tarkista hiutaleiden keittoaika pakkauksesta.
- Anna puuron hautua kannen alla hetki. Mausta halutessasi suolalla. Tarjoile voisilmän, marjojen, sokerin, hunajan tai kanelin kanssa.
Arjan vinkki: Kaurapuuroon, johon ei lisätä suolaa, tottuu helpolla: kun syö puuron ilman suolaa ainakin 10 kertaa, alkaa viljainen kauran maku maistua parhaalta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa