Isoäidin kaurapuuro – näin teet elämäsi parasta kaurapuuroa Arjan ohjeilla
![Copyright: Shutterstock. puuro kaurapuuro maito](https://im.mtvuutiset.fi/image/7697392/landscape16_9/1600/900/227d80af5363e56d400a8151d47df1e0/Ex/puuro-kaurapuuro-maito.jpg)
Shutterstock
Julkaistu
Kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen lapsuuden kaurapuuro tehtiin aina maitoon. Nappaa resepti elämäsi parhaaseen kaurapuuroon! Kaurapuuron resepti on Arja Elina Laineen kirjasta Kaura (Readme 2020).
Kaurapuuron ainekset
- 1 l maitoa tai vettä
- 4–5 dl tavallisia kaurahiutaleita, n. 6 dl pikakaurahiutaleita tai n. 4 dl isoja kaurahiutaleita
- (n. ½ tl suolaa)
Lisäksi
- Esim. voisilmä, marjoja, sokeria, hunajaa, kanelia
Valmistusohje
Kaurapuuro valmistuu näin:
Annoksia: 4
Valmistusaika: 15 min
- Kuumenna neste kiehuvaksi – sekoita, jos nesteenä on maito.
- Lisää hiutaleet ja kypsennä välillä sekoittaen: tavallisia kaurahiutaleita 5 minuuttia, pikahiutaleita minuutti ja isoja kaurahiutaleita 10 minuuttia. Tarkista hiutaleiden keittoaika pakkauksesta.
- Anna puuron hautua kannen alla hetki. Mausta halutessasi suolalla. Tarjoile voisilmän, marjojen, sokerin, hunajan tai kanelin kanssa.
Arjan vinkki: Kaurapuuroon, johon ei lisätä suolaa, tottuu helpolla: kun syö puuron ilman suolaa ainakin 10 kertaa, alkaa viljainen kauran maku maistua parhaalta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka