Isoäidin kaurapuuro – näin teet elämäsi parasta kaurapuuroa Arjan ohjeilla

puuro kaurapuuro maito
Shutterstock

Kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen lapsuuden kaurapuuro tehtiin aina maitoon. Nappaa resepti elämäsi parhaaseen kaurapuuroon! Kaurapuuron resepti on Arja Elina Laineen kirjasta Kaura (Readme 2020).

Kaurapuuron ainekset

 • 1 l maitoa tai vettä
 • 4–5 dl tavallisia kaurahiutaleita, n. 6 dl pikakaurahiutaleita tai n. 4 dl isoja kaurahiutaleita
 • (n. ½ tl suolaa)

Lisäksi

 • Esim. voisilmä, marjoja, sokeria, hunajaa, kanelia

Valmistusohje

Kaurapuuro valmistuu näin:

Annoksia: 4
Valmistusaika: 15 min

 1. Kuumenna neste kiehuvaksi – sekoita, jos nesteenä on maito.
 2. Lisää hiutaleet ja kypsennä välillä sekoittaen: tavallisia kaurahiutaleita 5 minuuttia, pikahiutaleita minuutti ja isoja kaurahiutaleita 10 minuuttia. Tarkista hiutaleiden keittoaika pakkauksesta.
 3. Anna puuron hautua kannen alla hetki. Mausta halutessasi suolalla. Tarjoile voisilmän, marjojen, sokerin, hunajan tai kanelin kanssa.

Arjan vinkki: Kaurapuuroon, johon ei lisätä suolaa, tottuu helpolla: kun syö puuron ilman suolaa ainakin 10 kertaa, alkaa viljainen kauran maku maistua parhaalta.

Parhaat ruokaohjelmat

 • card_kaappaus_keittiossa
  Kaappaus keittiössä

  Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!