Miltä näyttävät ja maistuvat korsolaiset herkut? Näihin kysymyksiin saat vastauksen tuoreesta Korsolainen jälkiruoka -kirjasta, jonka kansien väliin on koottu onnistuneita ja vähemmän onnistuneita reseptejä suoraan korsolaisten keittiöistä. Mutta kuten kirjassa kerrotaan; "Korsossa annetaan kaikkien karvojen kasvaa."
Vuonna 2015 ihmeteltiin korsolaisia herkkuja, kun kokki Samuli Mänttäri julkaisi Korsolainen kotiruoka -keittokirjan. Tänä syksynä päästään nauttimaan puolestaan jälkiruoista ja leipomuksista uunituoreen Korsolainen jälkiruoka -kirjan (Rauta Reiska 2018) muodossa.
Jatko-osasta tuli Mänttärin omien sanojen mukaan kenties enemmän korsolainen kuin ensimmäisestä kirjasta.
– Olin muuttanut pois Korsosta Tikkurilaan, joten päätin vierailla korsolaisten kotona etsimässä sopivia reseptejä, Mänttäri kertoo Makuja.fi:lle kirjan synnystä.
Lopputuloksena syntyi jälkiruoista, leipomuksista ja juomista koostuva kirja, jota ei todellakaan ole kirjoitettu pipo tiukalla. Onnistuneiden reseptien lisäksi kirjasta löytyy myös astetta epäonnisempia kokeiluja, kuten Samulin Arbuusi-kossu.
– Melonia ei todellakaan kannata keittää. Mehujäätä ja kuohujuomaa yritin tehdä, mutta maistuivat molemmat ihan käyneeltä vehkeeltä, kirjassa kerrotaan.


