Oletko huomannut tämän pienen yksityiskohdan kossupullon etiketissä? Tätä arvoituksellinen numerosarja oikein tarkoittaa

1:36 Tältä näyttää Koskenkorvan tehtaalla

Jo 1950-luvun alussa markkinoille tullut Koskenkorva on monelle suomalaiselle tuttu tuote. Suosiostaan ja pitkästä historiastaan huolimatta pieni viinapullon etikettiin liittyvä yksityiskohta on saattanut jäädä monelta huomaamatta.

Videolla tuotantopäällikkö Arttu Kivi esittelee Koskenkorvan tehdasta. 

Vuonna 1953 markkinoille tullut Koskenkorva viina on yksi Suomen tunnetuimmista alkoholijuomista. Vaikka juoman resepti ja valmistusmenetelmä on pysynyt vuosikymmeniä samana, etiketti on kuitenkin kokenut muutoksia.

Vaikka etikettiä on vuosien varrella muutettu useampaankin otteeseen, yksi pieni yksityiskohta on pysynyt muuttumattomana.

Etiketin ikoninen latomaisema on ja pysyy

Kun etikettiä tutkii tarkemmin, siitä voi huomata kolminumeroisen numerosarjan 013. Vaikka nykyisin numerolla ei ole merkitystä, se on haluttu säilyttää osana perinteistä tuotetta.

– Aikoinaan Alkossa Koskenkorvan tuotenumero oli 013. Jossain vaiheessa tuotenumeroon lisättiin kakkonen perään, mutta 013 on haluttu säilyttää etiketissä alkuperän tunnisteena tai takeena, Koskenkorvan Brand Manager Katja Berntzen kertoo.

Vuonna 1961 Koskenkorva pullon etiketin kuuluisista ladoista luovuttiin. 1990-luvun alussa ladot päätettiin kuitenkin palauttaa, eikä muutoksia etikettiin ole Berntzenin mukaan suunnitteilla. 

– Etiketissä oleva yhdentoista ladon latomaisema löytyy Koskenkorvan kyliltä, eikä sitä tulla ikinä muuttamaan, Bentzen kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja