Apua rasvanpolttoon ja tehostusta aineenvaihduntaan – oletko kuullut näistä superruoista?

Kelp
Merilevä on ravinteikasta superruokaa. Shutterstock

Ravitsemusterapeutti Frida Harju paljastaa kuusi uutta ruokaa, jotka haastavat perinteiset superruoat.

Tuttujen superruokien, kuten avokadon, chilin ja lehtikaalin rinnalle on tullut uusia hyviä vaihtoehtoja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Nämä kuusi superruokaa voivat auttaa polttamaan rasvaa nopeammin ja saamaan kiinteämmän vartalon.

Kaneli

Tämä monelle suomalaiselle tuttu mauste voi auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa. Se auttaa myös estämään rasvan varastoitumista kehoon, mikä taas helpottaa laihtumista. Kaneli alentaa myös verensokeria, jolla on nähty olevan yhteyksiä painonnousuun.

Kanelia voi nauttia lisäämällä sitä teen joukkoon tai jauheena vaikka viilin tai kreikkalaisen jogurtin kanssa.

Merilevä

Japanissa paljon käytetty luonnon supertuote merilevä on täynnä vitamiineja ja mineraaleja. Se auttaa parantamaan ruoansulatusta. Merilevä on erinomainen jodin lähde, joka nopeuttaa aineenvaihduntaa.

Merilevää voi käyttää vaikka salaateissa tai japanilaiseen tapaan sushin valmistamisessa.

Kurkuma

Kurkuma stimuloi sappirakkoa tuottamaan sappihappoa. Sappineste auttaa hajottamaan ruokaa ja sulattamaan rasvaa, minkä vuoksi kurkuma on oivallinen mauste ruoansulatuksen parantamiseen. Se voi auttaa myös hallitsemaan painoa ja estämään turvotusta.

Kurkumaa voi käyttää monenlaisessa ruoanlaitossa, mutta kannattaa kokeilla sekoittaa sitä vaikka maidon joukkoon. Ole kuitenkin ensimmäisellä kokeilukerralla tarkka, sillä maidosta voi tulla helposti liian mausteista.

Granaattiomena

Granaattiomena sisältää runsaasti kuituja, jotka saavat aikaan kylläisen tunteen. Antioksidantteja sisältävä granaattiomena voi edistää myös ruoansulatusta, joka puolestaan auttaa hallitsemaan painoa.

Granaattiomenaa voi syödä sellaisenaan tai vaikka rahkan joukossa. Myös granaattiomenasta tehty mehu on virkistävä juoma.

Koiruohotee

Koiruoho on omiaan puhdistamaan kehoa. Se nopeuttaa aineenvaihduntaa ja ruoansulatusta, jolloin myrkyt voivat siirtyä nopeammin pois kehosta.

Koiruohoa voi kuluttaa teen muodossa, mutta tulee muistaa, että suosituksena on juoda tätä detox-teetä enintään neljä viikkoa putkeen. Tämä johtuu siitä, että liiallisella käytöllä voi olla haitallisia vaikutuksia.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja